
Rețetă frittata (rețetă italienească)
Frittata este potrivită atât pentru micul dejun cât și pentru prânz. Se prepară ușor, cu doar 4 ingrediente în maxim 20 de minute, nimic complicat.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Mic dejun / Prânz
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
8 ouă medii.
80g-100g brânză parmezan (dată prin răzătoare, poți opta pentru două tipuri de brânză).
sare și piper negru după gust.
1 linguriță de ulei de măsline sau floarea soarelui.
Mod de preparare:
Sparge ouăle într-un castron mare apoi bate-le cu o furculiță sau tel. Adaugă brânza, sarea și piper după gust apoi mai amestecă 1 minut.
Puneți o tigaie pe foc și încălziți uleiul 30-60sec. Adaugați compoziția și lăsați-o să se gătească la foc mic timp de 8 minute sub capac. Mișcă din când în când tigaia, acest lucru ajută să nu se lipească compoziția de tigaie.
Când s-a gătit frittata pe o parte, pune o farfurie deasupra ei și întoarce-o în farfurie. Pune-o în tigaie înapoi apoi gătește-o încă 8 minute dar fără capac. Servește pe loc.
Note
Înainte de servire poți să presari deasupra pătrunjel, pune pe lângă rucola și roșii.
Timpii de gătire diferă, în general când o parte are o culoare aurie spre maroniu înseamnă că partea respectivă de frittata este gătită.
Poți să adaugi în compoziție și divere legume sau crenvurști.