Print
frittata într-o tigaie

Rețetă frittata (rețetă italienească)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Frittata este potrivită atât pentru micul dejun cât și pentru prânz. Se prepară ușor, cu doar 4 ingrediente în maxim 20 de minute, nimic complicat.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp total: 20 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Mic dejun / Prânz
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

8 ouă medii.

80g-100g brânză parmezan (dată prin răzătoare, poți opta pentru două tipuri de brânză).

sare și piper negru după gust.

1 linguriță de ulei de măsline sau floarea soarelui.


Mod de preparare:

Sparge ouăle într-un castron mare apoi bate-le cu o furculiță sau tel. Adaugă brânza, sarea și piper după gust apoi mai amestecă 1 minut.

Puneți o tigaie pe foc și încălziți uleiul 30-60sec. Adaugați compoziția și lăsați-o să se gătească la foc mic timp de 8 minute sub capac. Mișcă din când în când tigaia, acest lucru ajută să nu se lipească compoziția de tigaie.

Când s-a gătit frittata pe o parte, pune o farfurie deasupra ei și întoarce-o în farfurie. Pune-o în tigaie înapoi apoi gătește-o încă 8 minute dar fără capac. Servește pe loc.

Note

Înainte de servire poți să presari deasupra pătrunjel, pune pe lângă rucola și roșii.

Timpii de gătire diferă, în general când o parte are o culoare aurie spre maroniu înseamnă că partea respectivă de frittata este gătită.

Poți să adaugi în compoziție și divere legume sau crenvurști.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII