Print
frittata într-o tigaie
buton-print buton-pinterest

Rețetă frittata (rețetă italienească)

Frittata este potrivită atât pentru micul dejun cât și pentru prânz. Se prepară ușor, cu doar 4 ingrediente în maxim 20 de minute, nimic complicat.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Mic dejun / Prânz
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

8 ouă medii.

80g-100g brânză parmezan (dată prin răzătoare, poți opta pentru două tipuri de brânză).

sare și piper negru după gust.

1 linguriță de ulei de măsline sau floarea soarelui.

Mod de preparare:

Sparge ouăle într-un castron mare apoi bate-le cu o furculiță sau tel. Adaugă brânza, sarea și piper după gust apoi mai amestecă 1 minut.

Puneți o tigaie pe foc și încălziți uleiul 30-60sec. Adaugați compoziția și lăsați-o să se gătească la foc mic timp de 8 minute sub capac. Mișcă din când în când tigaia, acest lucru ajută să nu se lipească compoziția de tigaie.

Când s-a gătit frittata pe o parte, pune o farfurie deasupra ei și întoarce-o în farfurie. Pune-o în tigaie înapoi apoi gătește-o încă 8 minute dar fără capac. Servește pe loc.

Note

Înainte de servire poți să presari deasupra pătrunjel, pune pe lângă rucola și roșii.

Timpii de gătire diferă, în general când o parte are o culoare aurie spre maroniu înseamnă că partea respectivă de frittata este gătită.

Poți să adaugi în compoziție și divere legume sau crenvurști.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star