
Rețetă focaccia italiană
Descriere:
Focaccia italiană este un aluat moale și aromat preparat din 5-6 ingrediente cu topping ales în funcție de preferință. Își păstrează gustul până la 2-3 zile ținută la temperatura camerei sau până la 5-6 zile ținută în frigider.
Informații:
- Preparare: 5 minute
- Gătire: 25 minute
- Timp total: 30 minute
- Cantitate: 10 porții
- Categorie: Prânz
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
500g faină
1–2 lingurițe sare
7g drojdie uscată
380ml apă
1–2 linguri ulei de măsline
TOPPING:
rozmarin
busuioc
măsline
roșii
ceapă roșie
Mod de preparare:
- Pune într-un bol făina, sare, drojdie apoi amestecă-le cu un tel. Peste ingredientele respective adaugă apă și amestecă cu o spatulă de silicon (este necesar să folosiți spatula de silicon deoarece aluatul este foarte moale și lipicios). Este foarte important ca suprafața aluatului să fie dată cu ulei de măsline, acest lucru previne uscarea aluatului.
- Acoperă bolul în care stă aluatul cu un prosop sau cu folie alimentară. Pune aluatul la frigider și lasă-l să crească minim o zi, recomandat două.
- Când scoți aluatul de la frigider, apasă-l o dată sau de două ori cu pumnul și transferă-l într-o tavă (33x23x5) unsă cu puțin ulei. Odată pus aluatul în tavă, lasă-l să mai stea 1-2 ore deoarece se va expanda.
- Odată ce aluatul s-a expandat, apasă-l (împunge-l) cu degetele în jos și aranjează-l la colțuri dacă este nevoie. Este necesar să îl apeși cu degetele pentru a creea goluri de aer, acest procedeu va face aluatul mai pufos.
- Pune topping-urile menționate mai sus în ingrediente sau altele pe care le preferi. Coace focaccia la 200-210°C aproximativ 25 de minute sau până când devine aurie.
NoteFocaccia se poate folosi și la sandvișuri.
Focaccia se poate folosi și la sandvișuri.