Print
focaccia italiana taiata bucati pe un fund de lemn

Rețetă focaccia italiană

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Focaccia italiană este un aluat moale și aromat preparat din 5-6 ingrediente cu topping ales în funcție de preferință. Își păstrează gustul până la 2-3 zile ținută la temperatura camerei sau până la 5-6 zile ținută în frigider.


Informații:

 • Author: Alexandra
 • Preparare: 5 minute
 • Gătire: 25 minute
 • Timp total: 30 minute
 • Cantitate: 10 porții
 • Categorie: Prânz
 • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

500g faină

12 lingurițe sare

7g drojdie uscată

380ml apă

12 linguri ulei de măsline

TOPPING:

rozmarin

busuioc

măsline

roșii

ceapă roșie


Mod de preparare:

 1. Pune într-un bol făina, sare, drojdie apoi amestecă-le cu un tel. Peste ingredientele respective adaugă apă și amestecă cu o spatulă de silicon (este necesar să folosiți spatula de silicon deoarece aluatul este foarte moale și lipicios). Este foarte important ca suprafața aluatului să fie dată cu ulei de măsline, acest lucru previne uscarea aluatului.
 2. Acoperă bolul în care stă aluatul cu un prosop sau cu folie alimentară. Pune aluatul la frigider și lasă-l să crească minim o zi, recomandat două.
 3. Când scoți aluatul de la frigider, apasă-l o dată sau de două ori cu pumnul și transferă-l într-o tavă (33x23x5) unsă cu puțin ulei. Odată pus aluatul în tavă, lasă-l să mai stea 1-2 ore deoarece se va expanda.
 4. Odată ce aluatul s-a expandat, apasă-l (împunge-l) cu degetele în jos și aranjează-l la colțuri dacă este nevoie. Este necesar să îl apeși cu degetele pentru a creea goluri de aer, acest procedeu va face aluatul mai pufos.
 5. Pune topping-urile menționate mai sus în ingrediente sau altele pe care le preferi. Coace focaccia la 200-210°C aproximativ 25 de minute sau până când devine aurie.
Note

Focaccia se poate folosi și la sandvișuri.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII