Print
chiftele la cuptor într-o tavă

Rețetă chiftele la cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Este foarte ușor și chiar sănătos să prepari chiftele la cuptor, față de prăjirea lor în baie de ulei. Combină carnea cu ingrediente simple, pui chiftelele la cuptor și ești gata!


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp total: 45 min
  • Cantitate: 26 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

500g carne tocată.

23 căței de usturoi trecuți prin presă.

2 linguri de pesmet.

1 ou (opțional).

1 ceapă mare tăiată mărunt.

sare, piper, boia, cimbru după gust.

pastă de ardei iute/gras (opțional).


Mod de preparare:

  1. Pune ingredientele peste carne, amestecă cu mâinile. Formează biluțe de mărimi egale pentru a se găti uniform și deodată. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și aranjează chiftelele să aibă spațiu între ele. Lasă-le la cuptor 25-30 de minute la 200°C (timpii de gătire pot varia, vezi note) sau până când sunt gătiți.
Note

Fiecare cuptor este diferit, în principiu nu gătiți chiftelele până devin uscate dar asigurați-vă că s-au gătit.

Peste aceste chifteluțe la cuptor, dacă dorești poți să adaugi parmezan sau orice alt tip de cașcaval după ce le scoți și-s încă calde (sau cât sunt la cuptor, cu 5 min. înainte să le scoți).

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII