Terci de ovăz cu lapte de migdale
Nu-i foarte greu să-ți pregătești terci de ovăz cu lapte de migdale. Rețeta este una de bază, dar când vine vorba de servire ai diverse variante de ales în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 10 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: MIc dejun
- Bucătărie: European
Ingrediente:
100g ovăz.
400–500ml lapte de migdale.
1 banană medie, zdrobită.
1/2 linguriță extract de vanilie + scorțișoară.
un vârf de sare.
Mod de preparare:
- Pune toate ingredientele într-o cratiță mică și gătește-le la foc mediu spre mare. Odată ce compoziția fierbe, redu focul pe mic și amestecă continuu aprox. 3-5 minute până tercul se îngroașă. Când a ajuns la consistența dorită, servește-l.
Note
Poți să folosești orice tip de lapte și poți servi acest terci cu nuci sau semințe, iaurt, scorțișoară, dulceață sau fructe proaspete.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 238kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 43g
- Fibre: 9g
- Proteine: 7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.