Print
urzici cu maioneză
buton-print buton-pinterest

Rețetă urzici cu maioneză

Pregătește-ți urzici cu maioneză și servește acest preparat pe pâine prăjită. Rețeta este foarte ușoară și există o multitudine de variante prin care poți să o personalizezi.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 25 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1kg urzici.

23 căței de usturoi.

4 linguri de maioneză.

1 lingură de hrean ras.

sare după gust.

pătrunjel sau cimbru.

Mod de preparare:

  1. Spală urzicile, scurge-le și fierbe-le în apă clocotită. Gătește urzicile până se fierb bine sau după cum preferi, scurge-le de apă și pune-le într-un bol.
  2. Trece hreanul pe răzătoare, pune-l peste urzici apoi amestecă și pasează ingredientele însă nu transforma preparatul într-o pastă. Adaugă maioneza, amestecă.
  3. Într-un alt bol, pune usturoiul, pisează-l cu niște sare, adaugă iaurt sau smântâna și amestecă pentru a obține un usturoi. Poți să îl adaugi peste urzici și să amesteci, servește pe pâine prăjită. Eventual, poți să adaugi la final pătrunjel sau cimbru.

Note

Poți să adaugi în preparat ceapă verde, ardei gras sau roșii dar și să înlocuiești maioneza cu piure de avocado sau iaurt grecesc.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 80kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 2g
  • Proteine: 3g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star