Rețetă urzici cu maioneză
Pregătește-ți urzici cu maioneză și servește acest preparat pe pâine prăjită. Rețeta este foarte ușoară și există o multitudine de variante prin care poți să o personalizezi.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1kg urzici.
2–3 căței de usturoi.
4 linguri de maioneză.
1 lingură de hrean ras.
sare după gust.
pătrunjel sau cimbru.
Mod de preparare:
- Spală urzicile, scurge-le și fierbe-le în apă clocotită. Gătește urzicile până se fierb bine sau după cum preferi, scurge-le de apă și pune-le într-un bol.
- Trece hreanul pe răzătoare, pune-l peste urzici apoi amestecă și pasează ingredientele însă nu transforma preparatul într-o pastă. Adaugă maioneza, amestecă.
- Într-un alt bol, pune usturoiul, pisează-l cu niște sare, adaugă iaurt sau smântâna și amestecă pentru a obține un usturoi. Poți să îl adaugi peste urzici și să amesteci, servește pe pâine prăjită. Eventual, poți să adaugi la final pătrunjel sau cimbru.
Note
Poți să adaugi în preparat ceapă verde, ardei gras sau roșii dar și să înlocuiești maioneza cu piure de avocado sau iaurt grecesc.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 80kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 4g
- Fibre: 2g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.