
Rețetă toast franțuzesc
Descriere:
Prepară cu ușurință toast franțuzesc comform rețetei originale. Toast-ul va fi crocant la exterior și moale la interior cu un gust dulce.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 10 min
- Timp total: 15 min
- Cantitate: 8 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
8 felii de pâine.
4 ouă.
2 linguri suc de portocale.
1 cană de lapte.
1 linguriță de zahăr.
1/2 linguriță extract de vanilie.
un vârf de cuțit de sare.
40–50g unt.
Mod de preparare:
1. Bate ouăle și laptele 2-3 minute apoi adaugă zahăr, vanilie, sucul de portocale și sarea. Amestecă până când ingredientele s-au combinat.
2. Puneți la topit 20-30g de unt într-o tigaie la foc mediu-mare.
3. Înmoaie în amestec pâinea și prăjește-o la foc mediu. Gătește pâinea pe fiecare parte până când devine aurie. Mai adăugați unt să prăjiți și restul feliilor de pâine dacă este nevoie.
NoteOpțional, zahărul poate fi înlocuit cu miere iar sucul de portocale cu esență de portocale.
Pe farfurie pentru decor, puteți să tăiați o banană rondele.
Opțional, zahărul poate fi înlocuit cu miere iar sucul de portocale cu esență de portocale.
Pe farfurie pentru decor, puteți să tăiați o banană rondele.