
Rețetă toast franțuzesc
Pregătește-ți acasă toast franțuzesc comform rețetei originale. Este cunoscut și sub numele de „pain perdu”, este o delicioasă mâncare de mic dejun sau prânz care combină feliile de pâine înmuiate într-un amestec cremos de ouă, lapte și zahăr cu diverse arome având o textură crocantă la exterior și un interior moale.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
8 felii de pâine.
4 ouă.
2 linguri suc de portocale.
1 cană de lapte.
1 linguriță de zahăr.
1/2 linguriță extract de vanilie.
un vârf de cuțit de sare.
40–50g unt.
Mod de preparare:
- Bate ouăle și laptele 2-3 minute apoi adaugă zahăr, vanilie, sucul de portocale și sarea. Amestecă până când ingredientele s-au combinat.
- Puneți la topit 20-30g de unt într-o tigaie la foc mediu-mare.
- Înmoaie în amestec pâinea și prăjește-o la foc mediu. Gătește pâinea pe fiecare parte până când devine aurie. Mai adăugați unt să prăjiți și restul feliilor de pâine dacă este nevoie.
Note
Opțional, zahărul poate fi înlocuit cu miere iar sucul de portocale cu esență de portocale.
Pe farfurie pentru decor, puteți să tăiați o banană rondele.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 230kcal
- Zahăr: 7g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 5g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 27g
- Fibre: 0
- Proteine: 8g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.