
Rețetă sandviș polonez (zapiekanki)
Descriere:
Această rețetă simplă de sandviș polonez este potrivită atât pentru micul dejun cât și pentru prânz. Se aseamănă cu sandviș-ul pizza pe care-l avem deja pe website, dar acela este mult mai simplist.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Gătire: 15 min
- Timp total: 30 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Polonia
Ingrediente:
1 baghetă.
cașcaval.
200g ciuperci.
șuncă sau alt tip de salam.
maioneză și ketchup după gust.
Ingrediente pentru ciupercile sotate:
pătrunjel tocat.
sare după gust.
ulei cât este necesar.
Mod de preparare:
- Primul pas, sotarea ciupercilor: Curăță ciupercile și taie-le în jumătate, bucăți sau sferturi apoi lăsați-le deoparte.
- Pune ulei într-o tigaie mare cât să acopere suprafața tigăii. Prăjește ciupercile la foc mediu-mare și amestecă frecvent pentru a ajuta la evaporarea apei pe care o lasă ciupercile. Acest lucru le va ajuta să nu se înmoaie mult.
- Când ciupercile au o culoare maro, asezonează-le cu sare după gust și scoate-le afară într-un bol apoi presară deasupra lor pătrunjel.
- Prepararea sandviș-ului: Feliează pâinea franțuzească, pune șunca sau salam apoi întinde ciupercile sotate. Opțional puteți să puneți deasupra și ceapă prăjită sau arpagic, dacă doriți să puneți legume proaspete să o faceți comform pasului 5.
- Acoperă preparatul cu cașcaval, maioneză, ketchup. Apoi pune sandviș-urile la cuptor pâină pâinea s-a prăjit iar cașcavalul s-a topit. Acum poți să pui și legume proaspete, așa își vor menține gustul fresh fiindcă nu s-au inmuiat de la cuptor.
NoteOpțional: atunci când sotezi ciupercile, poți să adaugi și usturoi.
Opțional: puteți să întindeți pe baghetă cremă de unt, unt, almette sau cu orice altceva doriți.
Pentru a avea un gust mai grecesc, puteți să adăugați și brânză feta, merge de minune cu ciupercile prăjite.
Opțional: atunci când sotezi ciupercile, poți să adaugi și usturoi.
Opțional: puteți să întindeți pe baghetă cremă de unt, unt, almette sau cu orice altceva doriți.
Pentru a avea un gust mai grecesc, puteți să adăugați și brânză feta, merge de minune cu ciupercile prăjite.