Print
sandvis polonez pe o masa

Rețetă sandviș polonez (zapiekanki)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Această rețetă simplă de sandviș polonez este potrivită atât pentru micul dejun cât și pentru prânz. Se aseamănă cu sandviș-ul pizza pe care-l avem deja pe website, dar acela este mult mai simplist.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 15 min
 • Gătire: 15 min
 • Timp total: 30 min
 • Cantitate: 4 porții
 • Categorie: Mic dejun
 • Bucătărie: Polonia

Ingrediente:

1 baghetă.

cașcaval.

200g ciuperci.

șuncă sau alt tip de salam.

maioneză și ketchup după gust.

Ingrediente pentru ciupercile sotate:

pătrunjel tocat.

sare după gust.

ulei cât este necesar.


Mod de preparare:

 1. Primul pas, sotarea ciupercilor: Curăță ciupercile și taie-le în jumătate, bucăți sau sferturi apoi lăsați-le deoparte.
 2. Pune ulei într-o tigaie mare cât să acopere suprafața tigăii. Prăjește ciupercile la foc mediu-mare și amestecă frecvent pentru a ajuta la evaporarea apei pe care o lasă ciupercile. Acest lucru le va ajuta să nu se înmoaie mult.
 3. Când ciupercile au o culoare maro, asezonează-le cu sare după gust și scoate-le afară într-un bol apoi presară deasupra lor pătrunjel.
 4. Prepararea sandviș-ului: Feliează pâinea franțuzească, pune șunca sau salam apoi întinde ciupercile sotate. Opțional puteți să puneți deasupra și ceapă prăjită sau arpagic, dacă doriți să puneți legume proaspete să o faceți comform pasului 5.
 5. Acoperă preparatul cu cașcaval, maioneză, ketchup. Apoi pune sandviș-urile la cuptor pâină pâinea s-a prăjit iar cașcavalul s-a topit. Acum poți să pui și legume proaspete, așa își vor menține gustul fresh fiindcă nu s-au inmuiat de la cuptor.
Note

Opțional: atunci când sotezi ciupercile, poți să adaugi și usturoi.

Opțional: puteți să întindeți pe baghetă cremă de unt, unt, almette sau cu orice altceva doriți.

Pentru a avea un gust mai grecesc, puteți să adăugați și brânză feta, merge de minune cu ciupercile prăjite.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII