
Rețetă sandviș cu ceafă afumată
Descriere:
Ce-am zis, doar un sandviș cu ceafă afumată îmi fac… da, sigur! Gustul este unul intens, vei simți aroma fiecărui ingredient dar nu vă povestec prea multe, vă las să descoperiți deoarece se prepară ușor.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 8 min
- Timp total: 13 min
- Cantitate: 2 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: European
Ingrediente:
100g varză.
o ceapă.
3 felii de ceafă afumată.
ketchup (folosește-l împreună cu roșii, vezi note).
muștar (folosește-l împreună cu castraveți, vezi note).
castravete murat.
roșii.
2 lingurițe de zahăr.
Mod de preparare:
- Taie varza fâșii și ceapa rondele. Prăjește-le la foc mic până când devin aurii. Pentru a le carameliza, pune cele două lingurițe de zahăr și amestecă până se caramelizează (vor deveni lucioase când s-au caramelizat). Scoate varza și ceapa deoparte pe o farfurie.
- În aceeași tigaie, prăjește muschiul afumat (aprox 2-3 minute) iar între timp ce mușchiul se prăjește, pune pâinea la prăjit. Asamblează (vezi note) sandvișul și servește.
NoteDe preferat, dacă optezi pentru ketchup pune în sandviș doar roșii nu și castraveți murați. Dacă dorești muștar, mergi pe castraveți murați.
Modalitatea de asamblare contează și influențează gustul. Recomandăm: pâine > varza&ceapă > mușchiul > sos-ul (ketchup sau muștar) > legumele (roșii sau castraveți murați).
De preferat, dacă optezi pentru ketchup pune în sandviș doar roșii nu și castraveți murați. Dacă dorești muștar, mergi pe castraveți murați.
Modalitatea de asamblare contează și influențează gustul. Recomandăm: pâine > varza&ceapă > mușchiul > sos-ul (ketchup sau muștar) > legumele (roșii sau castraveți murați).