Print
ochiuri românești pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă ouă ochiuri românești

Gătește ouă ochiuri românești comform rețetei originale, fără strop de ulei. Sunt ușor de preparat, practic sunt ouă poșate făcute în varianta românească.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 2 min
  • Timp Total: 12 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

4 ouă.

30g unt.

pătrunjel.

o linguriță rasă de sare.

2 linguri oțet (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune într-o oală de 2L aprox. 1,7L apă, o linguriță de sare și 20ML oțet să fiarbă.
  2. Sparge fiecare ou, pe rând, într-o ceașcă pentru a evita riscul ca vreunul să fie alterat (să rămână întreg gălbenușul e un punct de reper). Dă drumul oului să alunece din ceașcă chiar la suprafața apei (procedează cu fiecare ou la fel).
  3. Fierbe fiecare ou numai 1-2 minute, până când se coagulează albușul (gălbenușul rămâne moale). Dacă se țin mai mult în apă clocotită, se întărește albușul prea mult. Se scot afară cu spumiera, scurse bine de apă. Deasupra lor se pun bucățele de unt și pătrunjel tăiat mărunt, opțional puțină sare.

Note

Se servesc fierbinți, dacă dorești poți să le asezonezi și cu piper.

Se pot servi cu mămăligă, ștevie, spanac.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100kcal
  • Calorii: 70kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 1g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 6g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star