Print
oua la cuptor cu salvie în vase ramekin albe

Rețetă ouă la cuptor cu salvie (keto)

Pregătește-ți ouă la cuptor cu salvie dacă urmezi o dietă ketogenică. Aroma și gustul intens al saviei se combină bine cu untul, creând un preparat savuros și bogat în grăsimi sănătoase.

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 25 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 45 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Mic Dejun
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

120g de unt.

8 frunze proaspete de salvie, spălate și uscate.

4 ouă.

1/2 linguriță de sare de mare nerafinată.

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 177°C.
  2. Într-o tigaie medie topiți untul la foc mediu, apoi puneți frunzele de salvie în tigaie și gătiți-le până când încep să se rumenească, având grijă să nu ardeți salvia sau untul.
  3. Împărțiți frunzele de salvie și untul topit în patru vase mici de sufleu (vas ramekin). Spargeți un ou în fiecare vas apoi presărați cu sare.
  4. Coaceți până când albușurile încep să se întărească și gălbenușurile încep să devină tulburi, aproximativ 15 minute. Verificați frecvent ouăle pentru a vă asigura că nu se coc prea tare, deoarece vor continua să se gătească în vasele de sufleu datorită căldurii.

Note

Recomand să serviți cu biscuiți keto.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 160kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 14g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 1g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 7g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.