Print
oua cleioase și alte tipuri de ouă pe o masă albă
buton-print buton-pinterest

Rețetă ouă cleioase

Nu este greu să-ți pregătești niște ouă cleioase, trebuie doar să respecți niște timpi gătire apoi poți să le servești cu pâine prăjită, ciuperci, salam, măsline sau orice altceva preferi tu.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 3 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 13 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

ouă.

sare.

Mod de preparare:

  1. Spală ouăle. Pune în oală apă cât să acopere ouăle și 1-2 lingurițe de sare. Adaugă ouăle în oală când apa clocotește apoi fierbe-le 4 minute după ce a apa a început din nou să fiarbă.
  2. Scoate ouăle, dă-le sub un jet de apă rece, curăță-le și servește!

Note

Albușul va fi tare și gălbenușul cleios, dacă ouăle se sparg fiind la temp. frigiderului, lasă-le aprox. 10 minute afară.

Poți să adaugi o lingură de oțet atunci când fierbi ouăle, acest lucru ajută la coagularea proteinelor și la menținerea ouălor mai cleioase.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 155kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10.6g
  • Grăsimi Sat: 3.3g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 0.6g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 12,6g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star