
Rețetă ouă cleioase
Nu este greu să-ți pregătești niște ouă cleioase, trebuie doar să respecți niște timpi gătire apoi poți să le servești cu pâine prăjită, ciuperci, salam, măsline sau orice altceva preferi tu.
- Timp Preparare: 3 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 13 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: European
Ingrediente:
ouă.
sare.
Mod de preparare:
- Spală ouăle. Pune în oală apă cât să acopere ouăle și 1-2 lingurițe de sare. Adaugă ouăle în oală când apa clocotește apoi fierbe-le 4 minute după ce a apa a început din nou să fiarbă.
- Scoate ouăle, dă-le sub un jet de apă rece, curăță-le și servește!
Note
Albușul va fi tare și gălbenușul cleios, dacă ouăle se sparg fiind la temp. frigiderului, lasă-le aprox. 10 minute afară.
Poți să adaugi o lingură de oțet atunci când fierbi ouăle, acest lucru ajută la coagularea proteinelor și la menținerea ouălor mai cleioase.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 155kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10.6g
- Grăsimi Sat: 3.3g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0.6g
- Fibre: 0
- Proteine: 12,6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.