Print
Omletă turcească (menemen) într-o tigaie

Rețetă omletă turcească (menemen)

Prepară omletă turcească (menemen) în stilul tradițional turcesc. Omleta se prepară ușor, este colorată, aromată cu o textură cremoasă. Pentru a o face mai sațioasă, unii adaugă cârnați, salam și încă alte câteva legume cum ar fi morcovi, ciuperci.

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: Turcia

Ingrediente:

3 ouă.

2 roșii.

1 ceapă mică sau medie.

23 ardei iuți sau grași.

sare și piper după gust.

pătrunjel, busuioc, tarhon (opțional).

Mod de preparare:

  1. Începe prin a tăia ceapa mărunt sau julien, roșiile cuburi, ardeii iuți rondele iar ardeii grași mărunt.
  2. Călește ceapa până când se inmoaie apoi adaugă ardeii și roșiile. Trebuie să amesteci până când roșiile s-au gătit.
  3. Adaugă ouăle și amestecă până când se gătesc. La final, asezonează cu sare și piper apoi servește.

Note

Dacă roșiile nu sunt zemoase poți să adaugi suc de roșii în preparat.

Acest preparat se poate găti prin diverse metode și cu diverse ingrediente. La final, poți să adaugi deasupra omletei busuioc, tarhon sau pătrunjel.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 80kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 5g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.