Rețetă omletă în lipie
Poți încerca pentru micul dejun sau masa de prânz să-ți pui omleta în lipie dacă dorești să-ți faci ceva mai complex și să fii eficient/ă. Este ușor de servit, poți să o servești caldă sau rece și să o umpli cu ingredientele tale preferate.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1 lipie.
2–3 ouă.
2–3 felii de salam (opțional).
2–3 felii de roșii (opțional).
cașcaval ras.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Bate într-un bol cele două ouă cu sare și piper ca pentru omletă. Pune puțin ulei într-o tigaie, pornește focul pe mic.
- Când uleiul s-a încălzit, pune ouăle (să fie întinse pe toată tigaia) și lipia deasupra lor. Nivelează lipia cât să se lipească de ouă. Când ouăle s-au gătit, întoarce omleta să se gătească și lipia.
- Pune cașcaval ras pe toată suprafața, cele 2-3 felii de salam și roșii se pun pe mijloc (așa poți închide wrap-ul). Când cașcavalul s-a topit sau lipia s-a rumenit, închide wrap-ul. Mai rumenește-l dacă dorești și servește.
Note
Dacă dorești mai poți să adaugi ingrediente precum ardei iute, rucola, spanac, ardei gras în funcție de preferințe.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 20g
- Fibre: 0
- Proteine: 20g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.