
Rețetă omletă în lipie
Descriere:
Omleta în lipie are interiorul moale și exteriorul crocant. Se poate umple cu diverse ingrediente și poate fi servită caldă sau rece, ideal pentru micul dejun sau prânz.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 10 min
- Timp total: 15 min
- Cantitate: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1 lipie.
2–3 ouă.
2–3 felii de salam (opțional).
2–3 felii de roșii (opțional).
cașcaval ras.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Bate într-un bol cele două ouă cu sare și piper ca pentru omletă. Pune puțin ulei într-o tigaie, pornește focul pe mic.
- Când uleiul s-a încălzit, pune ouăle (să fie întinse pe toată tigaia) și lipia deasupra lor. Nivelează lipia cât să se lipească de ouă. Când ouăle s-au gătit, întoarce omleta să se gătească și lipia.
- Pune cașcaval ras pe toată suprafața, cele 2-3 felii de salam și roșii se pun pe mijloc (așa poți închide wrap-ul). Când cașcavalul s-a topit sau lipia s-a rumenit, închide wrap-ul. Mai rumenește-l dacă dorești și servește.
NoteDacă dorești mai poți să adaugi ingrediente precum ardei iute, rucola, spanac, ardei gras în funcție de preferințe.
Dacă dorești mai poți să adaugi ingrediente precum ardei iute, rucola, spanac, ardei gras în funcție de preferințe.