Print
omleta in lipie într-un bol de inox
buton-print buton-pinterest

Rețetă omletă în lipie

Omleta în lipie are interiorul moale și exteriorul crocant. Se poate umple cu diverse ingrediente și poate fi servită caldă sau rece, ideal pentru micul dejun sau prânz.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

1 lipie.

23 ouă.

23 felii de salam (opțional).

23 felii de roșii (opțional).

cașcaval ras.

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Bate într-un bol cele două ouă cu sare și piper ca pentru omletă. Pune puțin ulei într-o tigaie, pornește focul pe mic.
  2. Când uleiul s-a încălzit, pune ouăle (să fie întinse pe toată tigaia) și lipia deasupra lor. Nivelează lipia cât să se lipească de ouă. Când ouăle s-au gătit, întoarce omleta să se gătească și lipia.
  3. Pune cașcaval ras pe toată suprafața, cele 2-3 felii de salam și roșii se pun pe mijloc (așa poți închide wrap-ul). Când cașcavalul s-a topit sau lipia s-a rumenit, închide wrap-ul. Mai rumenește-l dacă dorești și servește.

Note

Dacă dorești mai poți să adaugi ingrediente precum ardei iute, rucola, spanac, ardei gras în funcție de preferințe.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 250kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 15g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 20g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star