
Rețetă omletă grecească (strapatsada)
Descriere:
Te-ai tot gândit ce poți mânca la micul dejun bun și aromat? Omleta grecească cu roșii poate fi o soluție deoarece se prepară ușor cu doar 6 ingrediente, nimic complicat. Brânza feta și mirodeniile vor da viață și culoare ingredientelor simple.
Informații:
- Preparare: 5 minute
- Gătire: 15 minute
- Timp total: 20 minute
- Cantitate: 3 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
4 ouă bătute.
2–3 roșii sau pulpă de roșii în echivalent.
un vârf de cuțit de zahăr.
sare, oregano și piper negru după gust.
50–80g brânză feta sau telemea.
4–5 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui.
Mod de preparare:
- Taie roșiile în jumătate apoi curăță-le de cotoare și dă-le prin răzătoare. Într-un castron bate ouăle ca pentru omletă și pune tot în același castron brânza feta tăiată cubulețe. Opțional puteți să tăiați roșiile mărunt și să nu le mai treceți prin răzătoare.
- Pune pe foc o tigaie, adaugă uleiul iar când uleiul este călduț adaugă piureul de roșii și sucul. Fierbe roșiile până când se îngroașă.
- Când sosul s-a îngroșat, pune peste el ouăle și amestecă până când se încheagă. La final asezonează și servește.
NotePuteți să nu adăugați brânza feta direct în ouăle bătute ci să o presărați deasupra preparatului atunci când ouăle s-au gătit.
Pe lângă condimentele de mai sus, puteți adăuga busuioc, mărar proaspăt și mentă.
Opțional puteți să adăugați ardei gras și sos de chilli dacă doriți ca preparatul să fie iute.
Puteți să nu adăugați brânza feta direct în ouăle bătute ci să o presărați deasupra preparatului atunci când ouăle s-au gătit.
Pe lângă condimentele de mai sus, puteți adăuga busuioc, mărar proaspăt și mentă.
Opțional puteți să adăugați ardei gras și sos de chilli dacă doriți ca preparatul să fie iute.