Rețetă omletă din albușuri
Poți să-ți pregătești o omletă din albușuri dacă cauți un mic dejun proteic și sănătos. Este ușor de făcut și personalizat, poți să o servești cu legume sau mezeluri.
- Timp Preparare: 3 min
- Timp Gătire: 5 min
- Timp Total: 8 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: European
Ingrediente:
4 albușuri.
sare după gust.
SERVIT ALĂTURI DE:
3 roșii.
1 fir de ceapă verde.
busuioc, pătrunjel.
spanac, ciuperci (opțional).
Mod de preparare:
- Pune albușurile și sarea într-un bol, apoi cu telul bate ingredientele până se omogenizează.
- Pune ulei într-o tigaie, încinge-l și toarnă albușul. Prăjește albușurile aprox. 2-3 minute până se rumenește, întoarce omleta și rumenește-o câteva secunde. Scoate omleta pe farfurie.
- Se poate servi așa simplă sau să pui ingredientele de servire în mijlocul omletei apoi să o rulezi ca pe o șaorma.
Note
Dacă dorești ca preparatul să fie mai consistent, poți să adaugi brânza atunci când o bați cu telul.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 5g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0
- Proteine: 12g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.