Rețetă omletă cu spanac la cuptor
Dacă cauți o rețetă simplă și sațioasă, poți să-ți gătești o omletă cu spanac la cuptor. Ușor de făcut și personalizat.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Mic dejun / Prânz
- Bucătărie: European
Ingrediente:
2–3 ouă.
1–2 linguri de iaurt simplu sau grecesc.
spanac proaspăt sau congelat.
sare și piper după gust.
pătrunjel, mărar, cimbru (opțional).
brânză rasă (opțional).
Mod de preparare:
- Spală/Dezgheață spanacul și taie-l mărunt (poți să îl și fierbi). Sparge ouăle și adaugă-le într-un bol împreună cu iaurtul și condimentele, amestecă până se omogenizează apoi incorporează spanacul.
- Transferă omleta în forme de brioșe sau orice altă formă care merge la cuptor. Lasă omleta la cuptor aprox. 30-35min la 180℃ sau până se încheagă și rumenește. Servește.
Note
Poți să o servești cu pastă de avocado sau pur și simplu să tai avocado-ul și să îl adaugi deasupra omletei înainte să o servești.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 4g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 2g
- Proteine: 15g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.