Rețetă omletă cu salam uscat
Pentru micul dejun poți să-ți prepari omletă cu salam uscat, brânză de vacă afumată și să o servești alături de o salată simplă. Spre exemplu, cu 5-6 roșii cherry, 1 castravete mic, puțin ulei de măsline, sare și piper + niște frunze de busuioc și cimbru poți să-ți prepari o salată aromată care merge perfect cu acest tip de omletă.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: România
Ingrediente:
3 ouă.
felii de salam uscat.
brânză de vacă afumată.
1 lingură de apă.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Prăjește feliile de salam aprox 1-2 minute pe fiecare parte, scoate-le pe o farfurie. Bate cu un tel într-o farfurie ouăle și adaugă o lingură de apă între timp ce le bați.
- Încălzește o tigaie cu puțin ulei sau unt, când este încinsă adaugă ouăle și deasupra puneți salamul apoi presărați brânza de vacă. Gătește omleta la foc mic, când ouăle s-au coagulat, omleta-i gata. Nu este neaparat nevoie să o întoarceți să o prăjiți și pe cealaltă parte.
Note
Poți să presari deasupra dacă dorești pătrunjel verde.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 0
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 0
- Proteine: 15g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.