
Rețetă omletă cu salam uscat
Descriere:
Pentru micul dejun poți să-ți prepari omletă cu salam uscat, brânză de vacă afumată și să o servești alături de o salată simplă. Spre exemplu, cu 5-6 roșii cherry, 1 castravete mic, puțin ulei de măsline, sare și piper + niște frunze de busuioc și cimbru poți să-ți prepari o salată aromată care merge perfect cu acest tip de omletă.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 10 min
- Timp total: 15 min
- Cantitate: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: România
Ingrediente:
3 ouă.
felii de salam uscat.
brânză de vacă afumată.
1 lingură de apă.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Prăjește feliile de salam aprox 1-2 minute pe fiecare parte, scoate-le pe o farfurie. Bate cu un tel într-o farfurie ouăle și adaugă o lingură de apă între timp ce le bați.
- Încălzește o tigaie cu puțin ulei sau unt, când este încinsă adaugă ouăle și deasupra puneți salamul apoi presărați brânza de vacă. Gătește omleta la foc mic, când ouăle s-au coagulat, omleta-i gata. Nu este neaparat nevoie să o întoarceți să o prăjiți și pe cealaltă parte.
NotePoți să presari deasupra dacă dorești pătrunjel verde.
Poți să presari deasupra dacă dorești pătrunjel verde.