Rețetă omletă cu ouă de prepeliță
Aceasta este o rețetă simplă și delicioasă de omletă cu ouă de prepeliță. Este ușor de personalizat, spre exemplu poți să adaugi în compoziție ardei kapia, iuți, ceapă etc.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: European
Ingrediente:
8 ouă de prepeliță.
2 linguri de lapte.
1 fir de ceapă verde tocat.
alte legume (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Sparge ouăle într-un bol apoi adaugă peste ele laptele, ceapa verde, sarea și piperul; bate-le cu un tel până se omogenizează.
- Pune 1-2 lingurițe de ulei într-o tigaie, când uleiul s-a încins toarnă compoziția din ou; prăjește omleta până se încheagă, întoarce-o pe cealaltă parte să se mai facă 1-2 minute apoi servește-o.
Note
Dacă dorești ca omleta să fie mai cremoasă și aromată, poți să adaugi în compoziție brânză rasă.
Dacă vrei poți să o coci în cuptorul preîncălzit la 180°C aprox. 20 de minute până se coagulează și rumenește.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 4g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 2g
- Fibre: 1g
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.