Print
omletă cu ouă de prepeliță la cuptor
buton-print buton-pinterest

Rețetă omletă cu ouă de prepeliță

Aceasta este o rețetă simplă și delicioasă de omletă cu ouă de prepeliță. Este ușor de personalizat, spre exemplu poți să adaugi în compoziție ardei kapia, iuți, ceapă etc.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 20 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

8 ouă de prepeliță.

2 linguri de lapte.

1 fir de ceapă verde tocat.

alte legume (opțional).

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Sparge ouăle într-un bol apoi adaugă peste ele laptele, ceapa verde, sarea și piperul; bate-le cu un tel până se omogenizează.
  2. Pune 1-2 lingurițe de ulei într-o tigaie, când uleiul s-a încins toarnă compoziția din ou; prăjește omleta până se încheagă, întoarce-o pe cealaltă parte să se mai facă 1-2 minute apoi servește-o.

Note

Dacă dorești ca omleta să fie mai cremoasă și aromată, poți să adaugi în compoziție brânză rasă.

Dacă vrei poți să o coci în cuptorul preîncălzit la 180°C aprox. 20 de minute până se coagulează și rumenește.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 150kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 4g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 2g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star