Print
omletă cu legume și slănină
buton-print buton-pinterest

Rețetă omletă cu legume și slănină

Dacă nu ești fanul slăninii în omleta cu legume te înțeleg, fiecare-i cu ale lui. Exclude slănină și continuă rețeta fără ea, totuși gustul va fi unul diferit deoarece această omletă se folosește de grăsimea lăsată de slănină.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 7 min
  • Timp Total: 17 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

34 ouă.

o linguriță ceapă rasă sau tăiată fin.

1 ardei gras.

o roșie medie.

50g slănină afumată.

sare și piper după gust.

pătrunjel și mărar (opțional, tăiate mărunt).

Mod de preparare:

  1. Într-un bol bate ouăle cu sare, piper (poți folosi și ingredientele opționale). Taie slănina cubulețe, ceapa mărunt sau rade-o, ardeiul felii subțiri și roșia felii mai groase.
  2. Prăjește slănina la foc mic până când devine aurie. Când slănina s-a prăjit, poți să o pui deoparte pe farfurie.
  3. Adaugă ceapa, amestecă de 2-3 ori cât să iasă aroma, apoi adaugă ardeiul și roșia. Amestecă continuu până când se înmoaie, aprox 3-4 minute. Adaugă peste ouăle, nu amesteca. Când omleta s-a rumenit dedesupt, se ridică de jur împrejur și dacă dorești poți să o întorci să o mai prăjești 1-2 minute. Servește.

Note

Omleta poate să fie servită cu salată de crudități sau murături, muștar.

Dacă dorești să servești omleta mai prezentabil, poți să o îndoi.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star