
Rețetă omletă cu legume și slănină
Dacă nu ești fanul slăninii în omleta cu legume te înțeleg, fiecare-i cu ale lui. Exclude slănină și continuă rețeta fără ea, totuși gustul va fi unul diferit deoarece această omletă se folosește de grăsimea lăsată de slănină.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 7 min
- Timp Total: 17 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: România
Ingrediente:
3–4 ouă.
o linguriță ceapă rasă sau tăiată fin.
1 ardei gras.
o roșie medie.
50g slănină afumată.
sare și piper după gust.
pătrunjel și mărar (opțional, tăiate mărunt).
Mod de preparare:
- Într-un bol bate ouăle cu sare, piper (poți folosi și ingredientele opționale). Taie slănina cubulețe, ceapa mărunt sau rade-o, ardeiul felii subțiri și roșia felii mai groase.
- Prăjește slănina la foc mic până când devine aurie. Când slănina s-a prăjit, poți să o pui deoparte pe farfurie.
- Adaugă ceapa, amestecă de 2-3 ori cât să iasă aroma, apoi adaugă ardeiul și roșia. Amestecă continuu până când se înmoaie, aprox 3-4 minute. Adaugă peste ouăle, nu amesteca. Când omleta s-a rumenit dedesupt, se ridică de jur împrejur și dacă dorești poți să o întorci să o mai prăjești 1-2 minute. Servește.
Note
Omleta poate să fie servită cu salată de crudități sau murături, muștar.
Dacă dorești să servești omleta mai prezentabil, poți să o îndoi.