
Rețetă omletă cu lapte integral
Descriere:
Omleta cu lapte integral se prepară ușor, cu doar câteva ingrediente. Poți să o servești cu suc de fructe, legume și alte mezeluri pentru un mic dejun bogat.
Informații:
- Preparare: 5 min
- Gătire: 4 min
- Timp total: 9 min
- Cantitate: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
2 ouă mari.
30ml lapte integral.
15ml ulei de măsline sau de floarea soarelui.
sare după gust.
Mod de preparare:
- Sparge ouăle într-un castron, adaugă laptele și un vârf de cuțit de sare. Bate ouăle cu ajutorul unui tel astfel încât să se amestece cu laptele.
- Încălzește o tigaie pe aragaz și adaugă uleiul. De îndată ce uleiul este fierbinte, turnați compoziția în tigaie. Gătește omleta la foc mic-mediu sub capac. Omleta este gata când se întărește pe margini și exteriorul devine auriu, din când în când mișcă tigaia (acest lucru ajută să nu se lipească omleta).
- Spre final, când omleta devine aurie dar nu prea tare, întoarce omleta în așa fel încât să ai o semi-lună. Prăjește fiecare parte atât cât dorești apoi servește.
NotePuteți să serviți cu legume de sezon și bacon crocant.
Timpii de gătire, culoarea și alte particularități pot diferi.
Puteți să serviți cu legume de sezon și bacon crocant.
Timpii de gătire, culoarea și alte particularități pot diferi.