
Rețetă omletă cu lapte integral
Pregătește-ți o omletă cu lapte integral dacă dorești să încerci stilul franțuzesc de a face o omletă. Rețeta este ușoară, omleta ieșe fragedă numai bună de servit alături de mezeluri, legume sau sucuri de fructe.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 4 min
- Timp Total: 9 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Franța
Ingrediente:
2 ouă mari.
30ml lapte integral.
15ml ulei de măsline sau de floarea soarelui.
sare după gust.
Mod de preparare:
- Sparge ouăle într-un castron, adaugă laptele și un vârf de cuțit de sare. Bate ouăle cu ajutorul unui tel astfel încât să se amestece cu laptele.
- Încălzește o tigaie pe aragaz și adaugă uleiul. De îndată ce uleiul este fierbinte, turnați compoziția în tigaie. Gătește omleta la foc mic-mediu sub capac. Omleta este gata când se întărește pe margini și exteriorul devine auriu, din când în când mișcă tigaia (acest lucru ajută să nu se lipească omleta).
- Spre final, când omleta devine aurie dar nu prea tare, întoarce omleta în așa fel încât să ai o semi-lună. Prăjește fiecare parte atât cât dorești apoi servește.
Note
Puteți să serviți cu legume de sezon și bacon crocant.
Timpii de gătire, culoarea și alte particularități pot diferi.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 147kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 125mg
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 1g
- Fibre: 0
- Proteine: 9g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.