Print
ochiuri românești pe o farfurie

Rețetă ochiuri românești

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Gătește ochiuri românești în apă comform rețetei originale fără strop de ulei.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 2 min
  • Timp total: 12 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

4 ouă.

30g unt.

pătrunjel.

o linguriță rasă de sare.

2 linguri oțet (opțional).


Mod de preparare:

  1. Pune într-o cratiță de 2l vreo 1750ml apă să fiarbă împreună cu o linguriță de sare și 20ml oțet (două linguri).
  2. Sparge fiecare ou, pe rând, într-o ceașcă pentru a evita riscul ca vreunul să fie alterat (să rămână întreg gălbenușul e un punct de reper). Dă drumul oului să alunece din ceașcă chiar la suprafața apei (procedează cu fiecare ou la fel).
  3. Fierbe fiecare ou numai 1-2 minute, până când se coagulează albușul, gălbenușul rămânând moale. Dacă se țin mai mult în apă clocotită, se întărește albușul prea mult. Se scot afară cu spumiera, scurse bine de apă. Deasupra lor se pun bucățele de unt și pătrunjel tăiat mărunt, opțional puțină sare.
Note

Se servesc fierbinți, dacă dorești poți să le asezonezi și cu piper.

Se pot servi cu mămăligă, ștevie, spanac.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII