Print
bruschete italienești cu roșii pe o farfurie

Rețetă bruschete italienești cu roșii

Poți să-ți pregătești pentru micul dejun sau chiar prânz niște bruschete italienești cu roșii. Rețeta este simplă, textura crocantă a pâinii și topping-urile alese așa cum trebuie îți vor gâdila papilele gustative.

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

8 roșii piccadilly/roma (de preferat) sau orice alt soi, tăiate cubulețe.

60g brânză mozzarella/parmezan mărunțită.

3040g busuioc proaspăt sau uscat (tocat mărunt).

2 căței de usturoi tocați mărunt.

1 lingură de oțet balsamic.

1 lingură de ulei de floarea soarelui sau de măsline.

sare și piper după gust.

baghetă sau pâine prăjită.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol puneți roșiile, busuiocul, brânza, usturoiul, oțetul balsamic, uleiul de măsline, sarea kosher/normală, piperul și amestecați. Ar fi de preferat ca amestecul să stea două ore înainte de a fi servit. Neaparat servit peste pâine/baghetă prăjită!

Note

Opțional poți să pui niște feta, salam și ardei iuți. Desigur poți să fii și mai creativ/ă, să pui ton, icre etc

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 70kcal
  • Zahăr: 2g
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 5g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 4g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 2g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.