Print
bruschete cu roșii și busuioc pe o farfurie albă
buton-print buton-pinterest

Rețetă bruschete cu roșii și busuioc

Pregătește-ți bruschete cu roșii și busuioc în stil italienesc dacă îți dorești să faci rapid o gustare pentru prânz sau micul dejun. Rețeta este simplă și rapidă, iar combinația dintre ingrediente generează o explozie de gusturi care poate fi personalizată cu ușurință.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

8 roșii piccadilly/roma (de preferat) sau orice alt soi, tăiate cubulețe.

60g brânză feta/mozzarella/parmezan mărunțită.

3040g busuioc proaspăt sau uscat (tocat mărunt).

2 căței de usturoi tocați mărunt.

1 lingură de oțet balsamic.

1 lingură de ulei de floarea soarelui sau de măsline.

sare și piper după gust.

baghetă sau pâine prăjită.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol puneți roșiile, busuiocul, brânza, usturoiul, oțetul balsamic, uleiul de măsline, sarea kosher/normală, piperul și amestecați. Ar fi de preferat ca amestecul să stea două ore înainte de a fi servit. Neaparat servit peste pâine/baghetă prăjită!

Note

Poți să adaugi salam, pesto, ardei iuți, ton, icre, măsline Kalamata, ceapă, orice ți-ar bucura sufletul și papilele gustative.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 2 bruschete
  • Calorii: 200kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 10g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 25g
  • Fibre: 3g
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star