Rețetă bruschete cu roșii și busuioc
Pregătește-ți bruschete cu roșii și busuioc în stil italienesc dacă îți dorești să faci rapid o gustare pentru prânz sau micul dejun. Rețeta este simplă și rapidă, iar combinația dintre ingrediente generează o explozie de gusturi care poate fi personalizată cu ușurință.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 8 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
8 roșii piccadilly/roma (de preferat) sau orice alt soi, tăiate cubulețe.
60g brânză feta/mozzarella/parmezan mărunțită.
30–40g busuioc proaspăt sau uscat (tocat mărunt).
2 căței de usturoi tocați mărunt.
1 lingură de oțet balsamic.
1 lingură de ulei de floarea soarelui sau de măsline.
sare și piper după gust.
baghetă sau pâine prăjită.
Mod de preparare:
- Într-un bol puneți roșiile, busuiocul, brânza, usturoiul, oțetul balsamic, uleiul de măsline, sarea kosher/normală, piperul și amestecați. Ar fi de preferat ca amestecul să stea două ore înainte de a fi servit. Neaparat servit peste pâine/baghetă prăjită!
Note
Poți să adaugi salam, pesto, ardei iuți, ton, icre, măsline Kalamata, ceapă, orice ți-ar bucura sufletul și papilele gustative.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 2 bruschete
- Calorii: 200kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 25g
- Fibre: 3g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.