
Rețetă bruschete cu roșii
Descriere:
Când prepari bruschete balsamice trebuie să te gândești la două lucruri importante, la textura crocantă și la topping-ul care trebuie să-ți gâdile papilele gustative. Partea cea mai bună că aceste lucruri sunt ușor de realizat, ingredientele fiind accesibile iar timpul de preparare unul scurt.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Timp total: 15 min
- Cantitate: 8 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
8 roșii piccadilly/roma (de preferat) sau orice alt soi, tăiate cubulețe.
60g brânză mozzarella/parmezan mărunțită.
30–40g busuioc proaspăt sau uscat (tocat mărunt).
2 căței de usturoi tocați mărunt.
1 lingură de oțet balsamic.
1 lingură de ulei de floarea soarelui sau de măsline.
sare și piper după gust.
baghetă sau pâine prăjită.
Mod de preparare:
1. Într-un bol puneți roșiile, busuiocul, brânza, usturoiul, oțetul balsamic, uleiul de măsline, sarea kosher/normală, piperul și amestecați. Ar fi de preferat ca amestecul să stea două ore înainte de a fi servit. Neaparat servit peste pâine/baghetă prăjită!
NoteOpțional poți să pui niște feta, salam și ardei iuți. Desigur poți să fii și mai creativ/ă, să pui ton, icre etc
Opțional poți să pui niște feta, salam și ardei iuți. Desigur poți să fii și mai creativ/ă, să pui ton, icre etc