Rețetă bruschete balsamice (rețetă bruschete italienești)
Informativ
- Preparare: 15 min
- Timp total: 15 min
- Cantitate: 8 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: Italia
Descriere
Când prepari bruschete balsamice trebuie să te gândești la două lucruri importante, la textura crocantă și la topping-ul care trebuie să-ți gâdile papilele gustative. Partea cea mai bună că aceste lucruri sunt ușor de realizat, ingredientele fiind accesibile iar timpul de preparare unul scurt.
Ingrediente:
8 roșii piccadilly/roma sau comune, tăiate cubulețe.
40g busuioc proaspăt tocat.
60g brânză parmezan/mozzarella mărunțită.
2 căței de usturoi, tocați mărunt.
1 lingură de oțet balsamic.
1 linguriță de ulei de măsline/normal.
sare kosher/normală, piper (după gust).
baghetă sau pâine normală (prăjită).
Mod de preparare:
1. Într-un bol puneți roșiile, busuiocul, brânza, usturoiul, oțetul balsamic, uleiul de măsline, sarea kosher/normală, piperul și amestecați. Ar fi de preferat ca amestecul să stea două ore înainte de a fi servit. Neaparat servit cu pâine prăjită!
Note
Opțional poți să pui niște feta, salam și ardei iuți. Desigur poți să fii și mai creativ/ă, să pui ton, icre etc