bruschete balsamice pe masă
Print

Rețetă bruschete balsamice (rețetă bruschete italienești)

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Timp total: 15 min
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: Italia

Descriere

Când prepari bruschete balsamice trebuie să te gândești la două lucruri importante, la textura crocantă și la topping-ul care trebuie să-ți gâdile papilele gustative. Partea cea mai bună că aceste lucruri sunt ușor de realizat, ingredientele fiind accesibile iar timpul de preparare unul scurt.


Ingrediente:

8 roșii piccadilly/roma sau comune, tăiate cubulețe.

40g busuioc proaspăt tocat.

60g brânză parmezan/mozzarella mărunțită.

2 căței de usturoi, tocați mărunt.

1 lingură de oțet balsamic.

1 linguriță de ulei de măsline/normal.

sare kosher/normală, piper (după gust).

baghetă sau pâine normală (prăjită).


Mod de preparare:

1. Într-un bol puneți roșiile, busuiocul, brânza, usturoiul, oțetul balsamic, uleiul de măsline, sarea kosher/normală, piperul și amestecați. Ar fi de preferat ca amestecul să stea două ore înainte de a fi servit. Neaparat servit cu pâine prăjită!

Note

Opțional poți să pui niște feta, salam și ardei iuți. Desigur poți să fii și mai creativ/ă, să pui ton, icre etc

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?