Print
slănină afumată pentru omletă cu slănină afumată pe un blat de lemn, pe un ștergar cu o ceapă și usturoi + ardei iute

Omletă cu slănină afumată

Este o rețetă simplă de omletă cu slănină afumată pentru micul dejun. Este sațioasă și aromată, ușor de făcut.

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 8 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 23 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

3 ouă.

1/2 ceapă albă.

3040g slănină afumată.

1015g unt.

ulei de măsline/floarea soarelui.

sare și piper după gust.

ceapă verde + pătrunjel (opțional).

Mod de preparare:

  1. Curăță și toacă ceapa mărunt. Taie slănina julienne subțire apoi încinge tigaia cu foarte puțin ulei de măsline sau floarea soarelui și prăjește întâi slănina (până prinde o culoare ușor aurie) apoi adaugă ceapa și călește-o puțin.
  2. Sparge ouăle direct în tigaie și începe să amesteci foarte bine, până când se omogenizează. Micșorează focul și adaugă untul, pentru cremozitate. Asezonează și servește.

Note

Dacă dorești, poți la final să adaugi pătrunjel tocat mărunt și ceapă verde + puțină sare și piper.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 457kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 34.1g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 6.3g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 29.6g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.