omleta-cu-porumb-sunca-si-telemea-intro-farfurie
Print

Omletă cu porumb, șuncă și telemea

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Nicoleta
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 10 min
  • Timp total: 15 min
  • Cantitate: 1 porție
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: Franța

Descriere

Omleta cu porumb, sunca si telemea îți va oferi aportul necesar de energie pentru a-ți începe ziua. Ingredientele sunt mereu la îndemână prin bucătărie iar preparatul este unul extrem de ușor de preparat, în doar 15 minute micul dejun va fi gata.


Ingrediente:

3 ouă.

50g telemea.

100g șuncă.

100g porumb.

sare, piper și delicat.


Mod de preparare:

1. Mai întâi vom sparge ouăle într-un bol și le vom amesteca cu telemeaua de vacă și condimentele. Condimentele se pun după gust, să aveți grijă cât de sărată este telemeaua pentru că va contribui și ea la gust.

2. Apoi într-o tigaie vom pune la încălzit o lingură de ulei și vom prăji puțin șunca și porumbul înainte de a turna oul. Se prăjesc doar până se rumenesc puțin pentru că se vor mai face și împreună cu ouăle.

3. Acum turnăm si ouăle din bol în tigaie și avem grijă să fie uniformă compoziția. Lăsăm să se prăjească pe prima parte câteva minute la foc mediu până observăm că putem întoarce omleta și pe cealaltă parte, apoi o lăsăm încă câteva minute până observăm că este gata.

Note

Puteți servi omleta alături de o salată verde, de roșii, puteți presăra puțin pătrunjel verde pe deasupra dacă vă plac verdețurile, sau orice alte legume care vă plac. De asemenea, puteți jongla cu cantitățile de ingrediente după bunul plac.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?