Print
Omletă cu ciuperci și cașcaval într-o tigaie

Omletă cu ciuperci și cașcaval

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Recomand omleta cu ciuperci și cașcaval pentru cei care vor să-și facă ceva simplu și rapid dimineața la micul dejun. Omleta este sațioasă și îți va asigura energia necesară pentru a-ți continua ziua.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 10 min
  • Timp total: 20 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

4 ouă mari.

150g ciuperci champignon.

1 cățel de usturoi.

50g cașcaval.

2 lingurițe de mărar tocat.

ulei, sare, piper.


Mod de preparare:

1. Curăță ciupercile, șterge-le cu un șervețel/ștergar umed și taie-le felii subțiri.

2. Pune uleiul într-o tigaie, adaugă un cățel de usturoi necurățat, dar să fie zdrobit ușor (poți să-l zdrobești cu muchia unui cutiți).

3. Rumenește usturoiul 1 minut, la foc mic, apoi scoate-l din tigaie. Adaugă ciupercile feliate, sare și piper după gust.

4. Călește ciupercile până când se înmoaie (între 4 și 5 minute), apoi stinge focul. Acoperă-le cu un capac și pregătește ouale pentru omletă.

5. Într-un vas pune ouăle, mărarul tocat mărunt, sare și piper după gust. Amestecă cu telul sau cu o furculiță până când se omogenizează.

6. Într-o tigaie pune untul și uleiul, iar atunci când untul s-a topit, adaugă ouăle pentru omletă.

7. Când suprafața omletei se încheagă, adăugăm ciupercile și cașcavalul ras, pe una din jumătățile omletei. Cu ajutorul unei spatule, aducem partea opusă (goală) a omletei peste umplutură.

8. Prăjește omleta încă 2 minute, apoi scoate-o cu grijă pe o farfurie. Servește omleta caldă, opțional poți toca puțin mărar deasupra.

Note

Niște cartofi tăiați cubulețe și prăjiți merg de minune lângă această omletă.

Poți să-ți condimentezi separat ciupercile, să le faci înainte la cuptor/grătar.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII