
Rețetă omletă cu ciuperci și cașcaval
Pregătește-ți o omletă cu ciuperci și cașcaval dacă vrei să-ți faci un mic dejun simplu și sațios. Este gata în doar 15 minute și este ușor de personalizat.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: România
Ingrediente:
3-4 ouă mari.
150g ciuperci champignon.
1 cățel de usturoi.
50g cașcaval.
2 lingurițe de mărar tocat.
ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
- Curăță ciupercile apoi taie-le felii subțiri. Pune uleiul într-o tigaie, adaugă un cățel de usturoi (zdrobit ușor cu muchia unui cuțit) și rumenește-l aprox. 1 minut la foc mic apoi scoate-l din tigaie.
- Adaugă ciupercile feliate, asezonează cu sare și piper după gust. Călește ciupercile până când se înmoaie (4-5 minute) apoi stinge focul. Acoperă-le cu un capac și pregătește ouăle pentru omletă.
- Pune într-un vas ouăle, mărarul tocat mărunt, sarea și piperul după gust. Amestecă cu telul sau cu o furculiță până când se omogenizează.
- Încinge într-o tigaie niște unt sau ulei, adaugă ouăle. Când suprafața omletei se încheagă, adaugă ciupercile și cașcavalul ras pe una din jumătățile omletei. Cu ajutorul unei spatule aducem partea opusă (goală) a omletei peste umplutură.
- Prăjește omleta încă două minute, apoi scoate-o cu grijă pe farfurie. Servește-o (poți să adaugi dacă vrei mărar deasupra).
Note
Dacă dorești, poți să tai cubulețe niște cartofi apoi să-i prăjești pentru a-i servi lângă această omletă.
Poți să-ți condimentezi separat ciupercile, să le faci înainte la cuptor/grătar.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 450kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 25g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 30g
- Fibre: 1g
- Proteine: 25g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.