
Omletă cu ciuperci și cașcaval
Descriere:
Recomand omleta cu ciuperci și cașcaval pentru cei care vor să-și facă ceva simplu și rapid dimineața la micul dejun. Omleta este sațioasă și îți va asigura energia necesară pentru a-ți continua ziua.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Gătire: 10 min
- Timp total: 20 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Mic dejun
- Bucătărie: România
Ingrediente:
4 ouă mari.
150g ciuperci champignon.
1 cățel de usturoi.
50g cașcaval.
2 lingurițe de mărar tocat.
ulei, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Curăță ciupercile, șterge-le cu un șervețel/ștergar umed și taie-le felii subțiri.
2. Pune uleiul într-o tigaie, adaugă un cățel de usturoi necurățat, dar să fie zdrobit ușor (poți să-l zdrobești cu muchia unui cutiți).
3. Rumenește usturoiul 1 minut, la foc mic, apoi scoate-l din tigaie. Adaugă ciupercile feliate, sare și piper după gust.
4. Călește ciupercile până când se înmoaie (între 4 și 5 minute), apoi stinge focul. Acoperă-le cu un capac și pregătește ouale pentru omletă.
5. Într-un vas pune ouăle, mărarul tocat mărunt, sare și piper după gust. Amestecă cu telul sau cu o furculiță până când se omogenizează.
6. Într-o tigaie pune untul și uleiul, iar atunci când untul s-a topit, adaugă ouăle pentru omletă.
7. Când suprafața omletei se încheagă, adăugăm ciupercile și cașcavalul ras, pe una din jumătățile omletei. Cu ajutorul unei spatule, aducem partea opusă (goală) a omletei peste umplutură.
8. Prăjește omleta încă 2 minute, apoi scoate-o cu grijă pe o farfurie. Servește omleta caldă, opțional poți toca puțin mărar deasupra.
NoteNiște cartofi tăiați cubulețe și prăjiți merg de minune lângă această omletă.
Poți să-ți condimentezi separat ciupercile, să le faci înainte la cuptor/grătar.
Niște cartofi tăiați cubulețe și prăjiți merg de minune lângă această omletă.
Poți să-ți condimentezi separat ciupercile, să le faci înainte la cuptor/grătar.