Print
Omletă cu ciuperci și cașcaval într-o tigaie
buton-print buton-pinterest

Rețetă omletă cu ciuperci și cașcaval

Pregătește-ți o omletă cu ciuperci și cașcaval dacă vrei să-ți faci un mic dejun simplu și sațios. Este gata în doar 15 minute și este ușor de personalizat.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 1 porție
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

3-4 ouă mari.

150g ciuperci champignon.

1 cățel de usturoi.

50g cașcaval.

2 lingurițe de mărar tocat.

ulei, sare, piper.

Mod de preparare:

  1. Curăță ciupercile apoi taie-le felii subțiri. Pune uleiul într-o tigaie, adaugă un cățel de usturoi (zdrobit ușor cu muchia unui cuțit) și rumenește-l aprox. 1 minut la foc mic apoi scoate-l din tigaie.
  2. Adaugă ciupercile feliate, asezonează cu sare și piper după gust. Călește ciupercile până când se înmoaie (4-5 minute) apoi stinge focul. Acoperă-le cu un capac și pregătește ouăle pentru omletă.
  3. Pune într-un vas ouăle, mărarul tocat mărunt, sarea și piperul după gust. Amestecă cu telul sau cu o furculiță până când se omogenizează.
  4. Încinge într-o tigaie niște unt sau ulei, adaugă ouăle. Când suprafața omletei se încheagă, adaugă ciupercile și cașcavalul ras pe una din jumătățile omletei. Cu ajutorul unei spatule aducem partea opusă (goală) a omletei peste umplutură.
  5. Prăjește omleta încă două minute, apoi scoate-o cu grijă pe farfurie. Servește-o (poți să adaugi dacă vrei mărar deasupra).

Note

Dacă dorești, poți să tai cubulețe niște cartofi apoi să-i prăjești pentru a-i servi lângă această omletă.

Poți să-ți condimentezi separat ciupercile, să le faci înainte la cuptor/grătar.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 1 porție
  • Calorii: 450kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 25g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 30g
  • Fibre: 1g
  • Proteine: 25g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star