Bruschete balsamice

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: Mic DejunBucătărie: ItaliaDificultate: Ușor
Porții

8

porții
Timp preparare

00:15

minute
Timp gătire

00:00

minute
Calorii

194

cal

Bruschete balsamice, ușor de făcut, deci rețeta nu este una complicată. Textura este una crocantă, topping-ul este unul genial, o explozie de arome. Prima dată simți gustul roșiei, urmat de brânză și un ușor gust de usturoi.

Pe lângă gust, apreciez că această rețetă este una ieftină de făcut. În Italia este numită mâncarea „săracului”, totuși o găsești prin multe restaurante. Aparent, ceea ce-i simplist și sumar poate să fie foarte bun :).

Ingrediente:

  • 8 roșii piccadilly/roma, tăiate cubulețe.

  • 40g busuioc proaspăt tocat.

  • 60g brânză parmezan/mozzarella mărunțită.

  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt.

  • 1 lingură de oțet balsamic.

  • 1 linguriță de ulei de măsline/normal.

  • sare kosher/normală, piper (după gust).

  • baghetă sau pâine normală (prăjită).

Mod de preparare:

  • Într-un bol puneți roșiile, busuiocul, brânza, usturoiul, oțetul balsamic, uleiul de măsline, sarea kosher/normală, piperul și amestecați. Ar fi de preferat ca amestecul să stea două ore înainte de a fi servit. Neaparat servit cu pâine prăjită!

Note:

  • Opțional poți să pui niște feta, salam și ardei iuți 😀 pare un combo potrivit. Desigur poți să fii și mai creativ/ă, să pui ton, icre etc

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.