Print
sos de usturoi într-o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de usturoi pentru grătar

Se prepară ușor și este o alegere clasică. Acest sos de usturoi poate fi servit alături de preparatele tale făcute la grătar dar și cuptor, să nu uităm de veșnicii cartofi prăjiți.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 3 porții
  • Categorie: La grătar
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

200g iaurt simplu sau grecesc.

34 căței de usturoi.

1 lingură de mărar sau pătrunjel, busuioc, cimbru.

sare și piper după gust.

ulei de măsline (opțional).

Mod de preparare:

  1. Pune toate ingredientele într-un blender, mixează până se omogenizează apoi toarnă sosul într-o sosieră și lasă-l la frigider. Dacă vrei, poți să adaugi mărarul deasupra și să nu îl bagi în blender. Servește.

Note

Nu-i neaparat să pui ingredientele la mixer dacă n-ai chef de spălat vase în plus. Pisează usturoiul cu puțină sare, adaugă restul ingredientelor, amestecă și lasă-l la frigider.

Adaugă puțin ulei de măsline extravirgin pentru a oferi o consistență și gust mai bogat sosului.

Poți să adaugi turmeric, chimion și coriandru dacă dorești.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star