Rețetă sos de usturoi pentru grătar
Se prepară ușor și este o alegere clasică. Acest sos de usturoi poate fi servit alături de preparatele tale făcute la grătar dar și cuptor, să nu uităm de veșnicii cartofi prăjiți.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: La grătar
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200g iaurt simplu sau grecesc.
3–4 căței de usturoi.
1 lingură de mărar sau pătrunjel, busuioc, cimbru.
sare și piper după gust.
ulei de măsline (opțional).
Mod de preparare:
- Pune toate ingredientele într-un blender, mixează până se omogenizează apoi toarnă sosul într-o sosieră și lasă-l la frigider. Dacă vrei, poți să adaugi mărarul deasupra și să nu îl bagi în blender. Servește.
Note
Nu-i neaparat să pui ingredientele la mixer dacă n-ai chef de spălat vase în plus. Pisează usturoiul cu puțină sare, adaugă restul ingredientelor, amestecă și lasă-l la frigider.
Adaugă puțin ulei de măsline extravirgin pentru a oferi o consistență și gust mai bogat sosului.
Poți să adaugi turmeric, chimion și coriandru dacă dorești.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 5g
- Fibre: 0
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.