Rețetă piept de pui la grătar
Poți să-ți faci cu doar câteva ingrediente un piept de pui la grătar crocant la exterior și suculent la interior. Rețeta este ușoară și versatilă, astfel poți să modifici condimentele după preferință și să folosești ce metodă dorești tu, gen să îl marinezi sau nu.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 8 min
- Timp Total: 13 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Grătar
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g piept de pui dezosat.
sare și piper după gust.
condimente pentru grătar/pui (opțional).
Mod de preparare:
- Porționează pieptul de pui cum îți dorești, asezonează-l apoi lasă-l să stea la frigider minim 30 de minute.
- Gătește-l pe grătarul încins aproximativ 2-3 minute pe ambele părți sau până când este rumen la exterior și gătit în interior. Pune-l într-o farfurie acoperită cu folie de aluminiu, acest lucru permite sucurilor din carne să se redistribuie, astfel vei obține un pui suculent și fraged.
Note
**marinadă: Poți să îl lași la marinat 30 de minute sau 2 ore înainte de a-l găti într-un amestec de ulei, suc de lămâie și condimente la alegere.
Dacă dorești ca pieptul tău de pui făcut la grătar să aibă dungi lăsate de grătar, nu îl mișca până nu trec cele două minute.
Poți să folosești un termometru pentru carne pentru a verifica dacă pieptul de pui este gătit, temperatura internată ar trebui să fie la 74°C.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 270kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 0
- Fibre: 0
- Proteine: 35g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.