Print
marinată pentru piept de pui la grătar
buton-print buton-pinterest

Rețetă marinată pentru piept de pui la grătar

O marinată pentru piept de pui la grătar simplă și de bază. Rețeta este una de bază însă poți să o modifici după gusturile tale cu ușurință.

info

  • Author: Ștefan
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Diverse
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

500g piept de pui dezosat și fără piele.

2 linguri ulei de floarea-soarelui sau măsline.

1 lingură zeamă de lămâie.

1 lingură muștar Dijon sau turmeric, alt muștar.

12 căței de usturoi tocați mărunt.

1 linguriță de pătrunjel, cimbru și oregano.

1 lingură de oțet balsamic (opțional).

sare și piper după gust.

Mod de preparare:

  1. Pune ingredientele într-un bol apoi amestecă să se omogenizeze, toarnă marinada peste pieptul de pui și asigură-te că a ajuns peste tot. Lasă pieptul de pui la frigider minim 30 de minute, de preferat peste noapte.

Note

Gătește pieptul de pui pe grătar aprox. 5-7 minute pe fiecare parte, lasă-l să se odihnească într-o farfurie acoperită cu folie de aluminiu înainte de servire.

Poți să adaugi și alte condimente la marinată sau să înlocuiești uleiul cu iaurt grecesc.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star