
Rețetă marinată pentru piept de pui la grătar
O marinată pentru piept de pui la grătar simplă și de bază. Rețeta este una de bază însă poți să o modifici după gusturile tale cu ușurință.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Diverse
- Bucătărie: European
Ingrediente:
500g piept de pui dezosat și fără piele.
2 linguri ulei de floarea-soarelui sau măsline.
1 lingură zeamă de lămâie.
1 lingură muștar Dijon sau turmeric, alt muștar.
1–2 căței de usturoi tocați mărunt.
1 linguriță de pătrunjel, cimbru și oregano.
1 lingură de oțet balsamic (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Pune ingredientele într-un bol apoi amestecă să se omogenizeze, toarnă marinada peste pieptul de pui și asigură-te că a ajuns peste tot. Lasă pieptul de pui la frigider minim 30 de minute, de preferat peste noapte.
Note
Gătește pieptul de pui pe grătar aprox. 5-7 minute pe fiecare parte, lasă-l să se odihnească într-o farfurie acoperită cu folie de aluminiu înainte de servire.
Poți să adaugi și alte condimente la marinată sau să înlocuiești uleiul cu iaurt grecesc.