Rețetă marinadă picantă pentru frigărui
Marinada picantă pentru frigărui este o combinație perfectă între sosul sweet-chilli, chilii uscat și ardeii picanți. Oferă aromă și iuțeală preparatelor, ușor de făcut având o perioadă scurtă de marinare.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: La grătar
- Bucătărie: European
Ingrediente:
100g sos sweet-chilli.
5–8-10g chilli uscat sau praf chilii.
2–3 ardei picanți.
puțin ulei de floarea soarelui sau de măsline.
2–3 căței de usturoi (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Taie carnea cubulețe. Toacă ardeii picanți, amestecă ingredientele într-un bol și toarnă marinada peste carne. Lasă carnea la frigider aprox. 30 de minute înainte să o prăjești.
Note
Desigur, sosul poate fi personalizat și poți adăuga ghimbir, usturoi sau alte condimente.