Rețetă hribi la grătar
Pentru a pregăti hribi la grătar nu ai nevoie de multe ingrediente, ei vor ieși suculenți și aromați. Rețeta este una ușoară, se poate personaliza în funcție de preferințe, nimic complicat.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 8 min
- Timp Total: 18 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Grătar
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
hribi.
1–2 căței de usturoi.
ulei de floarea soarelui sau măsline.
sare, piper și ierburi aromate la alegere.
zeama de la o jumătate de lămâie (opțional).
1 lingură oțet balsamic (opțional).
ardei iute (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță hribii, taie-i cum dorești (felii, în jumătate, etc.) dar să fie de mărimi egale pentru a se găti deodată și uniform. Lasă-i într-un bol.
- Taie usturoiul mărunt, pune-l într-un bol micuț împreună cu restul ingredientelor. Amestecă și toarnă compoziția peste hribi, masează-i cu mâna să ajungă ingredientele pe fiecare hrib.
- Prăjește hribii pe grătarul încins aprox. 3-4 minute pe fiecare parte, cât se se imprime dungile aferente grătarului pe ei, servește-i.
Note
Hribii se pot curăța cu o cârpă umedă, cât să înlături mizeria de pe ei. De asemenea, poți să înlocuiești hribii cu ciuperci champignon sau shiitake.
Pentru vegetarieni sau vegani, puteți înlocui uleiul cu unt de cocos.