Rețetă frigărui cu pui și legume
Atunci când ești pe grabă și n-ai idee ce rețete să folosești la un grătar, poți să-ți prepari ceva simplist precum frigărui cu pui și legume. Carnea va fi fragedă, iar legumele coapte vor avea o aromă cu mult mai intensă numai bună combinată cu carnea.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 4-6 porții
- Categorie: La grătar
- Bucătărie: Europa de Est
Ingrediente:
700g piept de pui.
2–3 cepe roșii sau albe.
1–2 ardei grași sau kapia.
300–400g ciuperci champignon brune sau albe.
sare și piper după gust.
praf de usturoi (opțional).
Mod de preparare:
- Feliează pieptul de pui în așa fel încât să fie bucăți egale, dar să nu fie nici prea groase nici prea subțiri (3-4cm este ok). Asezonează cu sare și piper după gust, opțional poți folosi și alte mirodenii sau chiar să le masezi cu puțin ulei.
- Taie legumele folosind același principiu, nici prea subțiri nici prea groase. Asezonează cu sare și piper după gust, opțional le poți stropi cu puțin ulei.
- Trage legumele și pieptul de pui pe bețe metalice sau din lemn, câte o bucată din fiecare până când rămâi fără materie primă.
- Unge un grătar cu slănină, apoi lasă frigăruile la prăjit câte 5-7 minute (sau cât este necesar) la foc mic pe fiecare parte. De preferat să le prăjiți deasupra jarului lăsat de lemne sau cărbune. Puteți să le preparați la cuptor însă gustul va diferi.
Note
Opțional, puteți să feliați pieptul de pui și să îl lăsați la marinat timp de 24 de ore înainte de a-l pune pe grătar. Va fi foarte fraged.
Opțional, poți să nu asezonezi carnea cu sare înainte ci după ce s-au terminat de prăjit.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 100kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 2g
- Fibre: 0
- Proteine: 15g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.