Tort de morcovi

Rețetă scrisă de: NicoletaCurs: DesertBucătărie: AmericaDificultate: Mediu
Porții

16

porții
Timp preparare

00:30

minute
Timp gătire

00:50

minute
Calorii

520

cal

Tortul de morcovi este un desert potrivit pentru orice ocazie, acesta nefiind prea dulce. Prepararea blatului se face rapid, neavând nevoie de mixer sau alte aparate de bucătărie, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.

De asemenea, aromele fuzionate de scorțișoară, ghimbir, nuci și mierea de albine se potrivesc minunat cu crema de brânză din umplutura tortului.

Ingrediente Blat tort de morcovi

  • 400/450g făină.

  • 15g/1linguriță scorțișoară.

  • 2 lingurițe de ghimbir ras.

  • 2 lingurițe praf de copt.

  • jumătate de linguriță de sare.

  • 1 linguriță de bicarbonat.

  • 400/450g morcovi curățați și răzuiți.

  • 100g nuci.

  • 180ml ulei de măsline/floarea soarelui.

  • 50ml miere de albine/sirop de arțar.

  • 240ml de lapte la alegere.

  • 4 ouă la temperatura camerei.

  • 2 lingurițe de esență de vanilie.

  • INGREDIENTE CREMĂ DE BRÂNZĂ PENTRU TORT
  • 460g cremă de brânză.

  • 60g unt 80% grăsime.

  • 70g zahăr pudră.

  • 2 lingurițe esență de vanilie.

Mod de preparare – blat tort de morcovi

  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și ungem cu ulei 2 tăvi rotunde de 23cm. Dacă faci crema pentru tort nu uita să scoți untul și crema de brânză de la frigider pentru a se putea încălzi la temperatura camerei.
  • Prăjim nucile într-o tigaie timp de aproximativ 5 minute până începe să se simtă mirosul de nuci coapte. După ce s-au răcit puțin le tăiem în bucăți mici. Puteți păstra câteva și pentru ornatul tortului dacă doriți, restul vor intra în compoziția pentru blat.
  • Într-un bol larg, punem făina, scorțișoara, ghimbirul, sarea, praful de copt și bicarbonatul și le omogenizăm. Adăugăm morcovii răzuiți și bucățile de nuci, amestecăm totul cu o lingură.
  • Într-un alt bol combinăm uleiul, mierea de albine/siropul de arțar, laptele, ouăle și esența de vanilie. Amestecăm cu un tel până obținem o compoziție omogenă și pufoasă.
  • Turnăm compoziția lichidă peste ingredientele uscate și amestecăm cu o lingură doar până când compoziția devine omogenă. Împarte compoziția în 2 părți egale în cele 2 tăvi.
  • Introducem tăvile la cuptor pentru 45-50 de minute sau până facem testul cu scobitoarea, introducem o scobitoare în centrul aluatului, iar dacă scobitoarea iese curată înseamnă că aluatul este copt. Lăsăm blaturile să se răcească complet înainte de a pune crema.
  • Când sunteți pregătit pentru asamblarea tortului, preparați crema precum în instrucțiunile de mai jos. Ungeți primul blat cu aproximativ o treime din cremă, puneți al doilea blat peste și ungeți-l tot cu o treime din crema rămasă, iar cu crema rămasă învelim și marginile acestuia pentru a fi complet acoperit în cremă. Dacă doriți, presărați bucățelele de nuci deasupra.
  • Pentru servirea tortului, folosiți un cuțit ascuțit pentru a-l tăia în felii. Tortul se poate păstra la temperatura camerei pentru restul zilei, și până la 4 zile la frigider.
  • MOD DE PREPARARE – CREMĂ DE BRÂNZĂ PENTRU TORT
  • Puteți face această cremă de brânză cu mixerul sau manual cu un tel. Untul și crema de brânză trebuie să fie la temperatura camerei. Pentru început, amestecăm crema de brânză și untul până devine o cremă omogenă.
  • Când am obținut crema omogenă adăugăm zahărul pudră și esența de vanilie. Amestecăm ușor cu o lingură până se încorporează zahărul complet (dacă am amesteca cu mixerul zahărul ar zbura peste tot). După ce am încorporat zahărul, mixăm totul bine până devine o cremă pufoasă.
  • Puteți folosi crema de brânză imediat sau să o păstrați la frigider acoperită până la 5 zile. Dacă o luați de la frigider, lăsați-o 15 minute să ajungă la temperatura camerei și amestecați din nou rapid foarte bine înainte de a o folosi.

Note:

  • Tortul de morcovi se poate prepara pentru orice ocazie, fiind un desert ușor și lejer.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.