Tort de ciocolată

Recipe by NicoletaCourse: DesertCuisine: AmericaDifficulty: Mediu
Porții

24

porții
Timp preparare

30

minutes
Timp gătire

30

minutes
Calorii

140

cal

Tort de ciocolată, potrivit pentru orice ocazie. Îl puteți pregăti de fiecare dată când aveți poftă de ceva dulce, aceasta fiind o rețetă foarte simplă. Blatul umed de cacao este preferatul meu. Cu aromă intensă de cacao și textură moale, este delicios indiferent de ce cremă alegeți să umpleți tortul.

Ingrediente Blat:

  • 300g făină.

  • 400g zahăr.

  • 75g cacao.

  • 2 lingurițe praf de copt.

  • 1 linguriță și jumătate bicarbonat de sodiu.

  • 1 linguriță sare.

  • 1 linguriță pudră espresso.

  • 240ml lapte de vacă/cocos/migdale.

  • 120ml ulei vegetal/de cocos.

  • 2 ouă.

  • 2 lingurițe esență de vanilie.

  • 235ml apă fiartă.

  • INGREDIENTE CREMĂ DE CIOCOLATĂ:
  • 340g unt (80% grăsime), la temperatura camerei.

  • 100g cacao.

  • 570g zahăr pudră.

  • 120ml lapte.

  • 2 lingurițe esență de vanilie.

  • ½ linguriță pudră espresso.

Mod de preparare blat:

  • Preîncălzim cuptorul la 180°C. Pregătim 2 tăvi de tort rotunde (23X4cm), le tapetăm cu hârtie de copt sau le ungem puțin cu ulei și învelim în făină.
  • Într-un bol adăugăm făina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și pudra espresso și amestecăm bine.
  • Peste ingredientele uscate adăugăm laptele, uleiul, ouăle și esența de vanilie. Cu ajutorul unui mixer mixăm compoziția până când aceasta devine omogenă. Reducem viteza și adăugăm încet apa fiartă în aluat.
  • Turnăm compoziția în mod egal în cele 2 tăvi pregătite. Le coacem pentru 30-35 de minute, până când o scobitoare introdusă în centrul blatului iese curată.
  • Scoatem tăvile din cuptor și le lăsăm 10 minute să se răcorească, după care scoatem blaturile din tavi și le lăsăm să se răcească complet.
  • MOD DE PREPARARE CREMĂ DE CIOCOLATĂ:
  • Amestecăm (cu un mixer) untul cu cacao până când devine un amestec omogen.
  • Adăugăm laptele și zahărul pudră în crema de unt. Adăugăm câte 100g de zahăr pudră urmat de 1 lingură de lapte. După ce se combină, amestecăm timp de 1 minut la viteză mare. Repetăm procesul până când adăugăm tot laptele și zahărul.
  • Adăugăm esența de vanilie și pudra espresso și amestecăm până când compoziția devine omogenă.
  • Dacă vi se pare prea uscată crema mai puteți adăuga câte o lingură de lapte până când obțineți consistența dorită. Dacă vi se pare prea moale, mai puteți adăuga câte o lingură de zahăr pudră.

Note:

  • Puteți folosi blatul cu orice altă cremă doriți.
  • După ce adăugăm apa fiartă în aluat, acesta va deveni destul de subțire, însă așa trebuie să fie consistența ca blatul copt să fie umed și delicios.
  • Pentru pudra espresso puteți măcina cafeaua până când obțineți o pudră fină.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.