Salată de fructe cu vin spumant
Pentru zilele calde de vară, poți să-ți pregătești o salată de fructe cu vin spumant. Este delicioasă și răcoritoare și poate fi personalizată în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 4 persoane
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
½ sticlă de vin spumant sec sau apă minerală.
1 kiwi.
1 banană.
250g căpșuni.
1 măr.
1 prună.
1 piersică.
1–2 caise (opțional).
2 linguri de miere.
Mod de preparare:
- Spală căpșunile și pruna, taie-le bucăți apoi adaugă 1 lingură de miere și o treime din cantitatea de vin.
- Spală celelalte fructe, curăță-le de coajă, taie-le bucăți și amestecă-le cu bucățele de prună și căpșuni. Adaugă restul de miere și vinul rămas, amestecă bine toate ingredientele, acoperă vasul cu folie alimentară și pune-le să stea la frigider aprox. 2 ore.
- Pune salata de fructe în pahare de vin sau în cupe, distribuind în mod egal fructele și lichidul. Înfinge o scobitoare în bucățile de fructe sau servește-o cu furculițe.
Note
Poți adăuga și alte fructe preferate precum mango, ananas sau rodie.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 35g
- Fibre: 4g
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.