Rețetă tort de ciocolată simplu
Acest tort de ciocolată este ușor de făcut și perfect pentru orice ocazie, fie că este vorba de o zi de naștere, petrecere sau pur și simplu când doriți să vă satisfaceți pofta de dulce. Blatul umed de cacao are o aromă intensă de ciocolată cu o textură moale, crema de ciocolată completând tortul și oferindu-i o consistență cremoasă.
- Timp Preparare: 30 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 24 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: America
Ingrediente:
300g făină.
400g zahăr.
75g cacao.
2 lingurițe praf de copt.
1 linguriță și jumătate bicarbonat de sodiu.
1 linguriță sare.
1 linguriță pudră espresso.
240ml lapte de vacă/cocos/migdale.
120ml ulei vegetal/de cocos.
2 ouă.
2 lingurițe esență de vanilie.
235ml apă fiartă.
INGREDIENTE CREMĂ DE CIOCOLATĂ:
340g unt (80% grăsime), la temperatura camerei.
100g cacao.
570g zahăr pudră.
120ml lapte.
2 lingurițe esență de vanilie.
½ linguriță pudră espresso.
Mod de preparare:
- Preîncălzim cuptorul la 180°C. Pregătim 2 tăvi de tort rotunde (23X4cm), le tapetăm cu hârtie de copt sau le ungem puțin cu ulei și învelim în făină.
- Într-un bol adăugăm făina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și pudra espresso și amestecăm bine.
- Peste ingredientele uscate adăugăm laptele, uleiul, ouăle și esența de vanilie. Cu ajutorul unui mixer mixăm compoziția până când aceasta devine omogenă. Reducem viteza și adăugăm încet apa fiartă în aluat.
- Turnăm compoziția în mod egal în cele 2 tăvi pregătite. Le coacem pentru 30-35 de minute, până când o scobitoare introdusă în centrul blatului iese curată.
- Scoatem tăvile din cuptor și le lăsăm 10 minute să se răcorească, după care scoatem blaturile din tavi și le lăsăm să se răcească complet.
- MOD DE PREPARARE CREMĂ DE CIOCOLATĂ:
- Amestecăm (cu un mixer) untul cu cacao până când devine un amestec omogen.
- Adăugăm laptele și zahărul pudră în crema de unt. Adăugăm câte 100g de zahăr pudră urmat de 1 lingură de lapte. După ce se combină, amestecăm timp de 1 minut la viteză mare. Repetăm procesul până când adăugăm tot laptele și zahărul.
- Adăugăm esența de vanilie și pudra espresso și amestecăm până când compoziția devine omogenă.
- Dacă vi se pare prea uscată crema mai puteți adăuga câte o lingură de lapte până când obțineți consistența dorită. Dacă vi se pare prea moale, mai puteți adăuga câte o lingură de zahăr pudră.
Note
Asigurați-vă că blaturile s-au răcit complet înainte de a aplica crema de ciocolată.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 295kcal
- Zahăr: 30g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 14g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 0
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.