Print
toffe de casă într-o tavă tapetată cu aluminiu

Rețetă Toffe

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Ciocolata și migdalele se imbină foarte bine cu siropul rețetei, toffe-ul este simplu de preparat și nu necesită ingrediente scumpe. Puteți să folosiți orice tip de nucă care vă place deoarece nu este neaparat să folosiți migdale.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 5 min
 • Gătire: 15 min
 • Timp total: 20 min
 • Cantitate: 32 porții
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: Caraibe

Ingrediente:

450g unt.

450g ciocolată.

250g migdale sau nuci.

200-400g zahăr alb.

23g sare.


Mod de preparare:

 1. Mărunțește ciocolata și migdalele sau nucile.
 2. Într-o cratiță mare cu fundul gros pune untul, zahărul și sarea. Gătește totul la foc mediu amestecând continuu până când untul se topește. Amestecul trebuie să dea în clocot sau până când capătă o culoare de chihilimbar închisă. De asemenea siropul trebuie să aibă undeva la 137°C.
 3. În timp ce siropul este pe foc, tapetați o tavă cu o folie de aluminiu, amestecă din când în când siropul să nu se lipească/ardă.
 4. Toarnă în tavă siropul, presară ciocolata mărunțită și migdalele sau nucile. Stratul trebuie să fie subțire și uniform, puneți tava la frigider și lăsați-o să se răcească până câd se întărește.
Note

Recomand să folosiți o lingură de lemn și nu de metal.

Nu trebuie amestecat continuu, așa zahărul nu apucă să se încălzească și să se lege cu untul.

Nu frecați marginile cratiței, acela este zahărul cristalizat sau ars.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII