Print
strudel cu mere și nuci într-o tavă tapetată cu hârtie

Rețetă ștrudel cu mere și nuci

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Reîntoarcerea în timp este iminentă atunci când te gândești la ștrudel cu mere și nuci. Rețeta este una simplă de urmat cu ingrediente regăsite în majoritatea bucătăriilor.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Timp total: 1 oră
  • Cantitate: 15 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

Ingrediente aluat:

600g făină.

300ml apă.

2 linguri ulei.

20g drojdie.

un praf de sare.

o lingură oțet.

Ingrediente umplutură:

10 mere.

200g miez de nucă măcinată.

200ml ulei.

100150g zahăr.

1 linguriță praf de scorțișoară.

zahăr pudră vanilat pt decor (opțional).


Mod de preparare:

  1. Pune într-un vas făina, drojdia, sarea, uleiul, oțetul și apa. Amestecă ingredientele până se formează un aluat, lasă-l să se odihnească aprox. 20 de minute. Între timp, curăță merele de coajă și dă-le prin răzătoare. Amestecă merele cu zahărul și cu scorțișoara.Împarte aluatul în 5 bucăți și întinde-l în foi subțiri. Presară merele rase și apoi nuca măcinată. Se rulează fiecare și se strânge bine.
  2. Unge o tavă cu ulei, tapeteaz-o cu făină (poți folosi și hârtie de copt, vezi note), apoi pune rulourile unul lângă altul. Unge rulourile deasupra cu puțin ulei (poți să le crestezi puțin) și lasă-le la cuptor aprox. 40 de minute (180°C, urmărește să se rumenească frumos). După ce sunt gata, poți să le tai bucăți și să le pudrezi cu zahăr vanilat.
Note

Poți să adaugi în compoziția ta stafide, gutui, puțin suc de la o lămâie. Timpii de coacere variează de la cuptor la cuptor, când s-au rumenit poți să le scoți și să le tai.

**hârtie de copt: Dacă dorești, poți să tapetezi tava cu hârtie și să o ungi cu puțin ulei să nu se lipească. Diferența între hârtie, făină și ulei va fi una de textură.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII