Rețetă ștrudel cu mere și nuci
Reîntoarcerea în timp este iminentă atunci când te gândești la ștrudel cu mere și nuci. Rețeta este una simplă de urmat cu ingrediente regăsite în majoritatea bucătăriilor.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 40 min
- Timp Total: 1 oră
- Porții: 15 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
Ingrediente aluat:
600g făină.
300ml apă.
2 linguri ulei.
20g drojdie.
un praf de sare.
o lingură oțet.
Ingrediente umplutură:
10 mere.
200g miez de nucă măcinată.
200ml ulei.
100–150g zahăr.
1 linguriță praf de scorțișoară.
zahăr pudră vanilat pt decor (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-un vas făina, drojdia, sarea, uleiul, oțetul și apa. Amestecă ingredientele până se formează un aluat, lasă-l să se odihnească aprox. 20 de minute. Între timp, curăță merele de coajă și dă-le prin răzătoare. Amestecă merele cu zahărul și cu scorțișoara.Împarte aluatul în 5 bucăți și întinde-l în foi subțiri. Presară merele rase și apoi nuca măcinată. Se rulează fiecare și se strânge bine.
- Unge o tavă cu ulei, tapeteaz-o cu făină (poți folosi și hârtie de copt, vezi note), apoi pune rulourile unul lângă altul. Unge rulourile deasupra cu puțin ulei (poți să le crestezi puțin) și lasă-le la cuptor aprox. 40 de minute (180°C, urmărește să se rumenească frumos). După ce sunt gata, poți să le tai bucăți și să le pudrezi cu zahăr vanilat.
Note
Poți să adaugi în compoziția ta stafide, gutui, puțin suc de la o lămâie. Timpii de coacere variează de la cuptor la cuptor, când s-au rumenit poți să le scoți și să le tai.
**hârtie de copt: Dacă dorești, poți să tapetezi tava cu hârtie și să o ungi cu puțin ulei să nu se lipească. Diferența între hârtie, făină și ulei va fi una de textură.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 3g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.