
Rețetă spumă de căpșuni fără ou
Pregătește spumă de căpșuni acasă cu căpșuni proaspete, frișcă lichidă și puțin zahăr în maxim 5 minute. N-ai nevoie de ouă, rețeta este una simplă cu ingrediente de bază.
- Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
300ml frișcă lichidă.
200g căpșuni.
20–30g zahăr (depinde cât de dulci sunt căpșunile).
1–2g sare (se pune în frișcă).
1 linguriță esență de vanilie (opțional).
Mod de preparare:
- Pune căpșunile și zahărul într-un castron. Pasează ingredientele cu un mixer vertical (robot vertical) până obții o pastă fină (nu-i neaparat să fie fină, dacă vrei poți să lași bucățele mici de căpșuni).
- Într-un castron curat, adaugă frișca și mixeaz-o aprox. 1 minut. Toarnă treptat căpșunile pasate peste frișcă între timp ce mixezi. Când ai turnat tot și amestecul s-a omogenizat, poți să treci la pasul 3.
- Pune spuma de căpșuni într-un pahar (sau sosieră, ce vrei) și decorează dacă dorești cu o căpșună deasupra, alt fruct, o ciocolată sau cu orice altceva.
Note
Dacă dorești, poți să adaugi în frișcă 1 linguriță esență de vanilie.
Spuma de căpșuni poate fi folosită ca topping pentru deserturi sau consuma ca un snack. Poți să o lași la frigider și să o consumi după o oră.