
Rețetă spumă de căpșuni cu frișcă
Prepararea este rapidă și simplă, spuma de căpșuni cu frișcă este un desert clasic, potrivit pentru momentele în care dorești ceva răcoritor pentru zilele călduroase.
- Preparare: 18 min
- Timp Total: 18 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200ml iaurt grecesc 10% grăsime.
250g căpșuni tăiate bucățele.
60g zahăr.
120g frișcă.
1 plic zahăr pudră sau vanilat (opțional).
coaja rasă de la un lime/portocală (opțional).
Mod de preparare:
- Pune căpșunile și zahărul într-un bol, bate-le cu blenderul până obții o compoziție omogenă (piure). Adaugă iaurtul, mixează la viteză mare aprox. 10 minute (aici poți adăuga și zahărul vanilat)
- Adaugă puțină frișcă și amestecă cu un tel aprox. 5-6 minute până se omogenizează, pune spuma de căpșuni la congelator/frigider aprox. 3-4 ore. Ornează înainte de servire cu frișcă, căpșuni, mentă etc și servește.
Note
Poți să adaugi în spumă biscuiți amaretti pentru a da preparatului o textură crocantă și aromă de migdale.
Dacă dorești, poți să înlocuiești zahărul alb cu zahăr brun, miere sau sirop de arțar.