
Rețetă spumă de căpșuni cu albuș de ou
Pregătește-ți spumă de căpșuni cu albuș de ou dacă îți dorești un desert simplu și ușor de făcut. Este cremos, aromat numai bun pentru a te răsfăța în zilele călduroase sau pentru a impresiona invitații la ocazii speciale.
- Preparare: 18 min
- Timp Total: 18 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
2 albușuri de ou.
300g căpșuni tăiate în bucățele.
puțină sare (pentru a intensifica gustul).
200g zahăr.
zahăr vanilat (opțional).
frunze de mentă (opțional).
puțină coajă rasă de la o lămâie/lime (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-un bol albușurile de ouă împreună cu puțină sare și bate-le cu un mixer până devin cremoase. Adaugă zahărul și căpșunile treptat între timp ce amesteci până acestea se omogenizează (tot aici bagi și zahărul vanilat dacă dorești).
- După ce ai incorporat ingredientele, mixează aprox. 10-15 minute și pune amestecul la congelator aprox. 3-4 ore. Decorează spuma de căpșuni cum dorești, servește.
Note
Dacă dorești o textură mai cremoasă, poți încerca să adaugi o lingură sau două de iaurt grecesc în compoziție.