Rețetă spumă de căpșuni cu albuș de ou
Pregătește-ți spumă de căpșuni cu albuș de ou dacă îți dorești un desert simplu și ușor de făcut. Este cremos, aromat numai bun pentru a te răsfăța în zilele călduroase sau pentru a impresiona invitații la ocazii speciale.
- Timp Preparare: 18 min
- Timp Total: 18 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
2 albușuri de ou.
300g căpșuni tăiate în bucățele.
puțină sare (pentru a intensifica gustul).
200g zahăr.
zahăr vanilat (opțional).
frunze de mentă (opțional).
puțină coajă rasă de la o lămâie/lime (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-un bol albușurile de ouă împreună cu puțină sare și bate-le cu un mixer până devin cremoase. Adaugă zahărul și căpșunile treptat între timp ce amesteci până acestea se omogenizează (tot aici bagi și zahărul vanilat dacă dorești).
- După ce ai incorporat ingredientele, mixează aprox. 10-15 minute și pune amestecul la congelator aprox. 3-4 ore. Decorează spuma de căpșuni cum dorești, servește.
Note
Dacă dorești o textură mai cremoasă, poți încerca să adaugi o lingură sau două de iaurt grecesc în compoziție.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 250kcal
- Zahăr: 40g
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 0g
- Grăsimi Sat: 0g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 50g
- Fibre: 1g
- Proteine: 6g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.