Rețetă sos de ciocolată
Poți să-ți prepari cu ușurință sos de ciocolată acasă cu doar câteva ingrediente. Poți să îl folosești la deserturile tale preferate și să îl personalizezi în funcție de preferințe.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
250ml lapte.
250ml apă.
250–300g zahăr.
70g cacauă amară.
150g ciocolată neagră.
10g amidon de porumb + 2 linguri de apă.
Mod de preparare:
- Amestecă amidonul cu cele 2-3 linguri de apă, răzălește ciocolata sau taie-o bucățele mici.
- Pune într-o cratiță laptele, apa, zahărul și cacaua apoi fierbe-le la foc mic între timp ce amesteci continuu până cacaua se dizolvă.
- Când compoziția începe să fiarbă și apar bulbuci la suprafață, adaugă amidonul. Fierbe încă 1 minut, adaugă ciocolata rasă/taiată.
- Când ciocolata s-a topit, lasă sosul să se răcească… dacă dorești, poți să strecori sosul (scapi astfel de cocoloașe dacă ai) și apoi să îl torni în borcane și să îl păstrezi la frigider.
Note
Poți să adaugi în compoziție esență de vanilie, migdale sau portocale pentru un surplus de aromă.