Print
sos de ciocolată într-un borcan
buton-print buton-pinterest

Rețetă sos de ciocolată

Poți să-ți prepari cu ușurință sos de ciocolată acasă cu doar câteva ingrediente. Poți să îl folosești la deserturile tale preferate și să îl personalizezi în funcție de preferințe.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

250ml lapte.

250ml apă.

250300g zahăr.

70g cacauă amară.

150g ciocolată neagră.

10g amidon de porumb + 2 linguri de apă.

Mod de preparare:

  1. Amestecă amidonul cu cele 2-3 linguri de apă, răzălește ciocolata sau taie-o bucățele mici.
  2. Pune într-o cratiță laptele, apa, zahărul și cacaua apoi fierbe-le la foc mic între timp ce amesteci continuu până cacaua se dizolvă.
  3. Când compoziția începe să fiarbă și apar bulbuci la suprafață, adaugă amidonul. Fierbe încă 1 minut, adaugă ciocolata rasă/taiată.
  4. Când ciocolata s-a topit, lasă sosul să se răcească… dacă dorești, poți să strecori sosul (scapi astfel de cocoloașe dacă ai) și apoi să îl torni în borcane și să îl păstrezi la frigider.

Note

Poți să adaugi în compoziție esență de vanilie, migdale sau portocale pentru un surplus de aromă.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos și nu uita să votezi rețeta!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star