
Rețetă sos de caramel simplu
Descriere:
Trebuie să fii atent/ă atunci când pregătești sos de caramel, totuși nu-i chiar atât de complicat. Cu doar trei ingrediente și răbdare poți să-ți prepari sosul de caramel pentru deserturile tale.
Informații:
- Preparare: 2 min
- Gătire: 23 min
- Timp total: 25 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
200g zahăr.
200g frișcă lichidă.
30g unt.
1/2 linguriță de sare (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-o cratiță cele 200g de zahăr și topește-l la foc mediu (amestecă constant cu o spatulă de silicon) până are o culoare cognac-roșcată (durează vreo 13-15 min). Când zahărul s-a topit, adaugă frișca lichidă și untul fierbinte între timp ce amesteci continuu (opțional adaugă sare). Când compoziția s-a omogenizat (aprox. 5-8 minute) poți să o iei de pe foc.
- Lasă sosul de caramel sa ajungă la temperatura camerei apoi pune-l la frigider. El va avea o culoare lucioasă după ce se răcește.
NotePentru a evita arderea zahărului, asigură-te că îl amesteci constant cu o spatulă de silicon și nu îl lași să stea pe foc mai mult decât trebuie (culoare contează). De asemenea, poți folosi o cratiță cu pereți groși pentru a evita căldura excesivă.
Pentru a evita arderea zahărului, asigură-te că îl amesteci constant cu o spatulă de silicon și nu îl lași să stea pe foc mai mult decât trebuie (culoare contează). De asemenea, poți folosi o cratiță cu pereți groși pentru a evita căldura excesivă.