Print
sos de caramel în sosiere

Rețetă sos de caramel simplu

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Trebuie să fii atent/ă atunci când pregătești sos de caramel, totuși nu-i chiar atât de complicat. Cu doar trei ingrediente și răbdare poți să-ți prepari sosul de caramel pentru deserturile tale.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 2 min
  • Gătire: 23 min
  • Timp total: 25 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

200g zahăr.

200g frișcă lichidă.

30g unt.

1/2 linguriță de sare (opțional).


Mod de preparare:

  1. Pune într-o cratiță cele 200g de zahăr și topește-l la foc mediu (amestecă constant cu o spatulă de silicon) până are o culoare cognac-roșcată (durează vreo 13-15 min). Când zahărul s-a topit, adaugă frișca lichidă și untul fierbinte între timp ce amesteci continuu (opțional adaugă sare). Când compoziția s-a omogenizat (aprox. 5-8 minute) poți să o iei de pe foc.
  2. Lasă sosul de caramel sa ajungă la temperatura camerei apoi pune-l la frigider. El va avea o culoare lucioasă după ce se răcește.
Note

Pentru a evita arderea zahărului, asigură-te că îl amesteci constant cu o spatulă de silicon și nu îl lași să stea pe foc mai mult decât trebuie (culoare contează). De asemenea, poți folosi o cratiță cu pereți groși pentru a evita căldura excesivă.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII