Rețetă sos de caramel simplu
Pregătește un sos de caramel delicios și versatil, perfect pentru a vă completa deserturile preferate cu o aromă bogată și cu o textură irezistibilă. Este ușor de făcut, necesită doar trei ingrediente și puțin timp pentru a crea un sos auriu și lucios.
- Timp Preparare: 2 min
- Timp Gătire: 23 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
200g zahăr.
200g frișcă lichidă.
30g unt.
1/2 linguriță de sare (opțional).
Mod de preparare:
- Pune într-o cratiță cele 200g de zahăr și topește-l la foc mediu (amestecă constant cu o spatulă de silicon) până are o culoare cognac-roșcată (durează vreo 13-15 min). Când zahărul s-a topit, adaugă frișca lichidă și untul fierbinte între timp ce amesteci continuu (opțional adaugă sare). Când compoziția s-a omogenizat (aprox. 5-8 minute) poți să o iei de pe foc.
- Lasă sosul de caramel sa ajungă la temperatura camerei apoi pune-l la frigider. El va avea o culoare lucioasă după ce se răcește.
Note
Pentru a evita arderea zahărului, asigură-te că îl amesteci constant cu o spatulă de silicon și nu îl lași să stea pe foc mai mult decât trebuie (culoare contează). De asemenea, poți folosi o cratiță cu pereți groși pentru a evita căldura excesivă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 60g
- Calorii: 120kcal
- Zahăr: 36g
- Sodiu: 15mg
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 3g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 25g
- Fibre: 0
- Proteine: 1g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.