Rețetă șarlotă de ciocolată
Dacă ești în căutarea unui desert care se face rapid și fără coacere, șarlota de ciocolată este alegerea. Te joci puțin cu telul și aragazul și-ți faci un desert numai bun de savurat.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 20 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200g ciocolată cu lapte.
130g unt.
60–80g zahăr pudră (după gust).
3 ouă.
130g smântână pentru frișcă.
esență de vanilie sau rom (opțional).
2 vârfuri de cuțit sare (opțional).
Mod de preparare:
- Separă gălbenușurile de albușuri. Într-o oală, pune 3-4 linguri de apă și ciocolata ruptă în bucăți. Topește ciocolata la foc mic între timp ce amesteci continuu.
- Adaugă în ciocolata topită cele trei gălbenușuri, untul și zahărul pudră apoi amestecă cu telul până se omogenizează. Ia oala de pe foc și las-o să se răcorească.
- Bate albușurile spumă, și încorporează-le în compoziția de mai sus treptat între timp ce amesteci cu telul. Bate smântâna pentru frișcă, procedează la fel ca și cu albușurile.
- Asamblează desertul cum îți dorești (vezi la note o idee) și servește-l după ce stă la frigider sau chiar pe loc dacă pofta-i mare.
Note
Poți să pui un strat de pișcoturi, șarlotă, pișcoturi, șarlotă și apoi deasupra bucăți de ciocolată, fistic sau chiar fructe.