Print
șarlotă de ciocolată într-un pahar
buton-print buton-pinterest

Rețetă șarlotă de ciocolată

Dacă ești în căutarea unui desert care se face rapid și fără coacere, șarlota de ciocolată este alegerea. Te joci puțin cu telul și aragazul și-ți faci un desert numai bun de savurat.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 5 min
  • Timp Gătire: 15 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

200g ciocolată cu lapte.

130g unt.

6080g zahăr pudră (după gust).

3 ouă.

130g smântână pentru frișcă.

esență de vanilie sau rom (opțional).

2 vârfuri de cuțit sare (opțional).

Mod de preparare:

  1. Separă gălbenușurile de albușuri. Într-o oală, pune 3-4 linguri de apă și ciocolata ruptă în bucăți. Topește ciocolata la foc mic între timp ce amesteci continuu.
  2. Adaugă în ciocolata topită cele trei gălbenușuri, untul și zahărul pudră apoi amestecă cu telul până se omogenizează. Ia oala de pe foc și las-o să se răcorească.
  3. Bate albușurile spumă, și încorporează-le în compoziția de mai sus treptat între timp ce amesteci cu telul. Bate smântâna pentru frișcă, procedează la fel ca și cu albușurile.
  4. Asamblează desertul cum îți dorești (vezi la note o idee) și servește-l după ce stă la frigider sau chiar pe loc dacă pofta-i mare.

Note

Poți să pui un strat de pișcoturi, șarlotă, pișcoturi, șarlotă și apoi deasupra bucăți de ciocolată, fistic sau chiar fructe.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star