Print
salam de biscuiți pe o farfurie

Rețetă salam de biscuiți

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară ușor salam de biscuiți cremos și gustos cu biscuiți simpli, lapte, unt, cacao plus încă alte câteva ingrediente.


Informații:

 • Author: Alexandra
 • Preparare: 30 min
 • Timp total: 30 min
 • Cantitate: 1 porție
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: Italia, Portugalia

Ingrediente:

500g de biscuiți simpli.

200ml lapte.

150g unt.

80-100-150g zahăr.

2 linguri de cacao.

100g stafide (opțional).

2-3 linguri nucă de cocos (opțional).

1 esență de rom (opțional).


Mod de preparare:

 1. Într-un bol sparge biscuiții cu mâinile sau cu ajutorul unui robot de bucătărie, nu îi rupe bucăți prea mici deoarece nu se vor simți în salamul de biscuiți.
 2. Încălzește o cratiță puțin și adaugă laptele și untul. Fierbe totul la foc mic până când untul se topește, amestecă din când în când.
 3. Când untul s-a topit adaugă zahărul și amestecă până când se dizolvă (3-4 minute) apoi adaugă cacaua și amestecă bine pentru a omogeniza conținutul.
 4. (PAS OPȚIONAL) Dacă folosești stafide și esența de rom, recomand să le adăugați după ce cacaua s-a incorporat, amestecă 1-2 minute iar apoi adăuga esența de rom.
 5. Mută biscuiții într-un vas de inox, adaugă amestecul de cacauă, lapte, unt și zahăr și amestecă foarte bine pentru a fi acoperiți. Lasă-i 10 minute să se odihnească, timp în care vor absorbi siropul.
 6. Întinde pe masă o folie de plastic, dacă folosești cocos presară-l pe folie (pe mijlocul foliei). Cu ajutorul unei linguri pune salamul de biscuiți peste cocos sau peste folia de plastic(pe mijlocul foliei) dacă nu a-ți pus cocos. Cu ajutorul mâinilor formează salamul de biscuiți, adaugă cocos deasupra dacă dorești înainte să treci la pasul următor.
 7. Când ai terminat de întins pe folie compoziția și i-ai dat o formă cât de cât, pune deasupra folia de plastic și rulează salamul de biscuiți pentru a-i da o formă. Închide-l la capete și mai rulează-l pentru a creea o formă frumoasă.
Note

Opțional poți să-l mânânci cu înghețată sau diverse siropuri.

Este de preferat să ramână câteva ore frigider sau peste noapte.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII