
Rețetă salam de biscuiți
Descriere:
Prepară ușor salam de biscuiți cremos și gustos cu biscuiți simpli, lapte, unt, cacao plus încă alte câteva ingrediente.
Informații:
- Preparare: 30 min
- Timp total: 30 min
- Cantitate: 1 porție
- Categorie: Desert
- Bucătărie: Italia, Portugalia
Ingrediente:
500g de biscuiți simpli.
200ml lapte.
150g unt.
80-100-150g zahăr.
2 linguri de cacao.
100g stafide (opțional).
2-3 linguri nucă de cocos (opțional).
1 esență de rom (opțional).
Mod de preparare:
- Într-un bol sparge biscuiții cu mâinile sau cu ajutorul unui robot de bucătărie, nu îi rupe bucăți prea mici deoarece nu se vor simți în salamul de biscuiți.
- Încălzește o cratiță puțin și adaugă laptele și untul. Fierbe totul la foc mic până când untul se topește, amestecă din când în când.
- Când untul s-a topit adaugă zahărul și amestecă până când se dizolvă (3-4 minute) apoi adaugă cacaua și amestecă bine pentru a omogeniza conținutul.
- (PAS OPȚIONAL) Dacă folosești stafide și esența de rom, recomand să le adăugați după ce cacaua s-a incorporat, amestecă 1-2 minute iar apoi adăuga esența de rom.
- Mută biscuiții într-un vas de inox, adaugă amestecul de cacauă, lapte, unt și zahăr și amestecă foarte bine pentru a fi acoperiți. Lasă-i 10 minute să se odihnească, timp în care vor absorbi siropul.
- Întinde pe masă o folie de plastic, dacă folosești cocos presară-l pe folie (pe mijlocul foliei). Cu ajutorul unei linguri pune salamul de biscuiți peste cocos sau peste folia de plastic(pe mijlocul foliei) dacă nu a-ți pus cocos. Cu ajutorul mâinilor formează salamul de biscuiți, adaugă cocos deasupra dacă dorești înainte să treci la pasul următor.
- Când ai terminat de întins pe folie compoziția și i-ai dat o formă cât de cât, pune deasupra folia de plastic și rulează salamul de biscuiți pentru a-i da o formă. Închide-l la capete și mai rulează-l pentru a creea o formă frumoasă.
NoteOpțional poți să-l mânânci cu înghețată sau diverse siropuri.
Este de preferat să ramână câteva ore frigider sau peste noapte.
Opțional poți să-l mânânci cu înghețată sau diverse siropuri.
Este de preferat să ramână câteva ore frigider sau peste noapte.