Rețetă salam de biscuiți cu cocos
Dacă dorești să servești un desert clasic și care trezește nostalgia din tine, pregătește-ți salam de biscuiți cu cocos. Nu necesită multe ingrediente, este ușor de făcut și personalizat.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 10 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Desert
- Bucătărie: European
Ingrediente:
BAZA:
500g biscuiți.
150g unt.
150ml apă.
150–200g zahăr.
5–6 linguri de cacauă.
esență de rom sau portocale, vanilie (opțional).
1–2 vârfuri cuțit de sare (opțional).
TOPPING:
150g cocos.
100g unt.
100g zahăr pudră.
Mod de preparare:
- Pune apa și zahărul într-o cratiță, dizolvă zahărul până obții un sirop omogen. Sfarmă biscuiții într-un bol iar peste ei adaugă cacaua și esența, toarnă siropul călduț și adaugă 150g de unt; amestecă până compoziția se omogenizează.
- Combină nuca de cocos cu zahărul pudră și 100g de unt, întinde compoziția pe o folie de aluminiu sau de celofan apoi adaugă deasupra compoziția de cocos. Rulează salamul de biscuiți strâns și lasă-l la frigider aprox. 3-4 ore apoi servește-l.
Note
În compoziție poți să adaugi fructe uscate (stafide, caise, căpșuni), nuci, puțin suc de lămâie sau chiar ciocolată.