Print
salam de biscuiți cu cocos
buton-print buton-pinterest

Rețetă salam de biscuiți cu cocos

Dacă dorești să servești un desert clasic și care trezește nostalgia din tine, pregătește-ți salam de biscuiți cu cocos. Nu necesită multe ingrediente, este ușor de făcut și personalizat.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 25 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Desert
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

BAZA:

500g biscuiți.

150g unt.

150ml apă.

150200g zahăr.

56 linguri de cacauă.

esență de rom sau portocale, vanilie (opțional).

12 vârfuri cuțit de sare (opțional).

TOPPING:

150g cocos.

100g unt.

100g zahăr pudră.

Mod de preparare:

  1. Pune apa și zahărul într-o cratiță, dizolvă zahărul până obții un sirop omogen. Sfarmă biscuiții într-un bol iar peste ei adaugă cacaua și esența, toarnă siropul călduț și adaugă 150g de unt; amestecă până compoziția se omogenizează.
  2. Combină nuca de cocos cu zahărul pudră și 100g de unt, întinde compoziția pe o folie de aluminiu sau de celofan apoi adaugă deasupra compoziția de cocos. Rulează salamul de biscuiți strâns și lasă-l la frigider aprox. 3-4 ore apoi servește-l.

Note

În compoziție poți să adaugi fructe uscate (stafide, caise, căpșuni), nuci, puțin suc de lămâie sau chiar ciocolată.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star