Print
reese's de casă rețetă
buton-print buton-pinterest

Rețetă reese’s de casă

Pregătește reese’s de casă conform acestei rețete simple. Umplutura va fi una cremoasă, ciocolata dulce și fină numai bună de oferit ca și cadou pentru iubitorii de cioco sau arahide.

info

 • Author: Oana
 • Preparare: 1 oră
 • Gătire: 15 min
 • Timp Total: 75 min
 • Porții: 10 porții
 • Categorie: Desert
 • Bucătărie: SUA

Ingrediente:

400g ciocolată (de preferat cu lapte).

100g unt de arahide.

12g sare.

zahăr după gust (opțional).

unt (opțional).

Mod de preparare:

 1. Topește 200g ciocolată prin metoda bain-marie (vezi poza de mai jos sau informații în note) între timp ce amesteci constant cu o spatulă de silicon. Pune un strat de 1-1,5cm de ciocolată în forme de brioșe cu un cornet. Bate formele de brioșe de masă pentru a ajuta ciocolată să se așeze. Pune formele la frigider să stea 20 de minute.
 2. bain marie fraților – bain marie
 3. Amestecă într-un bol untul de arahide cu 1-2g de sare, așa vei contrabalansa gustul de dulce. Dacă ciocolata nu-i suficient de dulce, adaugă 50-80g de zahăr pudră și amestecă până se omogenizează. Dacă dorești umplutura foarte fină, poți să o mixezi cu mixerul sau să o frămânți cu mâna.
 4. Scoate formele de la frigider, formează biluțe din untul de arahide și aranjează-l peste ciocolata întărită (îl tasezi să o acopere). Topește restul de 200g ciocolată (tot cu bain-marie), pune ciocolată peste untul de arahide, mai bate formele să se așeze și lasă totul la frigider măcar o oră. Servește.

Note

**unt: Atunci când topești ciocolata, poți să o topești împreună cu 25g unt per 200g ciocolată. Untul îi va da ciocolatei o altă textură.

**bain-marie: Pe scurt, cratița care stă pe aragaz are apă în ea cât să ajungă la fundul cratiței care se află deasupra. Acest lucru ajută la evitarea ardeii sau întăririi ingredientelor și distribuie căldura uniform.

Dacă dorești un gust mai intens, poți adăuga o lingură de esență de vanilie sau scorțișoară în untul de arahide.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

  Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star